Darp ve ters kelepçeye tepki gösteren avukata dava açıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Avukat Nevzat Ercan, müvekkilinin polis tarafından darp edilmesine karşı çıktığı için hakkında dava açıldığını duyurdu.

Nevzat Ercan
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın İskenderun ilçesinde Avukat Nevzat Ercan, müvekkilinin polislerce darp edilmesine karşı çıktığı için hakkında Hatay 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne “görevi yaptırmamak için direnme" ve "görevi kötüye kullanma" iddialarıyla; iki ayrı suçlama ile 6 aydan 3 yıla kadar hapsinin istediğini açıkladı.

GÖZALTINI ENGELLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Polis kontrol noktasından kaçtığı iddiasıyla 27 Ağustos 2019 tarihinde İskenderun Barıştepe Mahallesi'nde trafik polisi ve devriye ekiplerinin yol kontrolünde durdurulan araçta kimlik sorgulaması yapıldı. İddiaya göre araçtaki kişi, polislere, Salih Çolak adına düzenlenmiş bir kimlik gösterdi ve ardından kaçmaya başladı. Bir süre sonra yakalanan kişinin A.Y. olduğu anlaşıldı. Polisin iddiasına göre A.Y.'ye, direndiği için zor kullanılarak kelepçe takıldı. O sırada Avukat Nevzat Ercan’ın olay yerine geldiği ve polislere, “Bu kişinin avukatıyım, gözaltına alamazsınız” dediği, gözaltı işlemi yapılmasını engellediği öne sürüldü.

‘TERS KELEPÇEYLE BAGAJA KOYDULAR'

Olay günü müvekkilleri A.Y. ve D.İ.’nin onun evinde olduğunu, A.Y.’nin kendi arabasını alarak markete çıktığını söyleyen Avukat Ercan, “A.Y. beni arayarak, gelmemi istedi. Evimin bulunduğu sokağın başına çıktık. Aracımın etrafı polislerce çevrilmişti. Aracın benim olduğunu, arayabileceklerini, çekiciye gerek olmadığını söyledim. Araç anahtarını A.Y.’den almaya gittiğimde ters kelepçeyle aracın bagajına konulduğunu gördüm. Polislerden biri A.Y.’yi darp etti. Ben de tepki gösterince polis üzerime yürüdü” dedi.

‘İSTEDİĞİN YERE ŞİKAYET ET BİZİM SÖZÜMÜZ GEÇER’

Polisin kendisine “Sen git adliyede işini yap, bizi istediğin yere şikayet et, burada bizim sözümüz geçer” dediğini iddia eden Ercan, kendisinin polislere sözlü ve fiili herhangi bir temasının olmadığını söyledi. Kamu gücünü kullanan polislerin yetkisinin şüpheliyi gözaltına almak olduğunu vurgulayan Ercan, polislerin orantısız güç kullanımının doktor raporuyla sabit olduğunun altını çizerek, “Polisler hiç söylenmemiş sözleri ben söylemişim gibi yansıttı ve hakkımda dava açıldı. Takipsizlik istiyorum” dedi.

 

Etiketler Nevzat Ercan Hatay