Datça'da orman yangını: Müdahale sürüyor...

Muğla Datça'da çıkan orman yangınına emniyet ve jandarma ekipleri de müdahale ederek, alevlerin yayılmasını önlemeye çalışıyor. Alevler yerleşim yerlerine ulaştı, 1'i orman işçisi 5 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Muğla'nın Datça ilçesinde 12.21'de çıkan orman yangınına ilk müdahalenin 12.35'te yapıldığı bildirildi. Orman yangınına takviye olarak 2 söndürme uçağı, 5 helikopter, 55 arazöz, 93 iş makinesi ve 400 orman işçisi gönderildi. Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkinde bir ev yadı, o bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi.

ARAZÖZLERDEN BİRİ VİRAJDA DEVRİLDİ

Öte yandan takviye olarak bölgeye gönderilen arazözlerden biri virajda devrildi. Arazözün sürücüsü ve içindeki bir orman işçisi kazayı yara almadan atlattı. 

Akşam saatlerinde kuzeyden esen rüzgarın hızını artırmasıyla birlikte Döşemealtı ile Hayıtbükü Koyu yakınlarındaki 4 ev kısmen zarar gördü. Bu evlerde kalan toplam 15 kişi alevler ulaşmadan kısa bir süre önce tahliye edildi.

1'i orman işçisi 5 kişinin yaralandığı yangına müdahale devam ederken, bölgede inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaptığı açıklamada, “Teknolojimiz en üst seviyede. Kullandığımız yapay zeka, yazılımlarımız, donanımlarımız. Biz Marmaris’te daha beterini gördük, burada içimiz daha rahat. 

Bir de gece görüşlü helikopterleri ilk defa burada denemiş olacağız. Bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edeceğiz. İlk defa burada deneyeceğiz” dedi.

MÜDAHALE KARADAN SÜRÜYOR

Ancak havanın kararmasının ardından havadan müdahale durdu. Alevlerle mücadeele karadan yapılıyor.  

(HABER MERKEZİ)



Etiketler Datça yangın