Davutoğlu: Biz bıraktığımızda tek haneli olan rakamları üç haneye çıkarmayı nasıl başardınız?

TÜİK’in açıkladığı yüzde 61 enflasyon oranı sonrası Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre geçen ay Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 5,46 artarken, enflasyon yıllık bazda yüzde 61,14'e yükseldi. Üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise martta aylık yüzde 9,19 artarken, yıllık olarak yüzde 114,97'ye çıktı.

Enflasyonun yüzde 61,14 ile son 20 yılın en yüksek seviyesine çıkmasına siyasi liderlerden tepki geldi.

'BİZ BIRAKTIĞIMIZDA TEK HANELİYDİ'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, açıklanan enflasyon oranı hakkında sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Babacan, yaptığı paylaşımda, “Rakamları Ayarlama Enstitüsü yüzde 61, bağımsız araştırmacılar yüzde 142 enflasyon açıklıyor. Bu kontrolden çıkmış olan enflasyon seviyesini ilk dönemimizin sonunda yeniden tek haneye düşüreceğiz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaptığı sosyal medya paylaşımında “Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor!” dedi ve ekledi:

“Sn. Erdoğan, inandırıcılığı kalmayan TÜİK’e göre bile yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 61,14 ÜFE’de ise yüzde 114,97. Biz bıraktığımızda tek haneli olan rakamları TÜFE’de iki, ÜFE’de üç haneye çıkarmayı nasıl başardınız?” (DUVAR)