Davutoğlu'ndan Ahmet Hakan'a: Başbakanken diyebilir miydi?

Kendisi hakkında "küçük felaket" diyen Ahmet Hakan'a cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Acaba bu sözleri Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Millet İttifakı ile görüşmeleri hakkında yazdığı yazıda kendisi için "küçük felaket" ifadesi kullanmasına, "Acaba bu sözleri Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi" diye yanıt verdi. 

'BU KADAR ÇOK ÇİZGİ DEĞİŞTİREN KİŞİNİN YORUM YAPMASI PEK DOĞRU DEĞİL'

Sunuculuğunu Cansu Canan Özgen’in yaptığı Blu TV’de yayınlanan 40 programına konuk olan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Ahmet Hakan'ın gazetecilik hayatındaki çizgi değişimlerine bakarsanız ben bütün eleştirilere saygı duyarım ama, bu kadar çok çizgi değiştirip iktidara göre bu kadar meyl etmiş kişinin, başkalarının felaketleri üzerine yorum yapması pek doğru değil. Dediğim gibi her gazeteci beni eleştirebilir, dediğim gibi, saygı duyarım" dedi.

'AK PARTİ'DEN SAMİMİYET VE DÜRÜSTLÜK GÖRMEDİĞİM İÇİN AYRILDIM'

"Şu ana kadar hiçbir basın mensubuna, gazeteciye niye beni eleştirdin diye soru sormadım ama, onların da nezakete özen göstermesi gerekir" diyen Davutoğlu, "Acaba bu sözleri Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi veya kullandığı sözler var idi ise o zamanki hangi güç parametreleri içinde kullanırdı? Bütün gazeteciler için bu geçerli bir sorudur. Beni özel hayatımla herkes tanır, benimle ilişkiye girenler de bilir, asla boy aynası veya bir kibir benim davranış kalıplarım içinde söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den samimiyet ve dürüstlük görmediği için ayrıldığını söyleyen Davutoğlu, "Hayatta bu anlamda risk üstlenmekten hiç çekinmedim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendisinin genel başkanlık yaptığı bir partiden ayrılarak, ihraç edilerek, daha sonra ayrılarak o partideki en yakın arkadaşlarına karşı hakikati haykıran başka bir siyasi lider yoktur. Dolayısıyla, Sn. Akşener ve Sn. Kılıçdaroğlu'nu hafife almaktır bu ifadeler ve bu resmin doğurduğu rahatsızlıktır" dedi.

AHMET HAKAN: MİLLET İTTİFAKI'NA ŞİMDİDEN SABR-I CEMİL DİLERİM

Ahmet Hakan 22 Ocak'ta kaleme aldığı "Küçük felaket: Davutoğlu'yla müttefik olmak" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Ahmet Davutoğlu'nun şu türden montolojik bir özelliği var, kendisine verilen kendisinin aldığını zanneder, yüzde sıfır beş ile yüzde yirmi beşin eşit olduğunu düşünür, daime alıngandır, daima haksızlığa maruz kaldığına inanır, kendi fikirlerinin en önemli fikirler olduğuna yüzde yüz emindir, Başbakanlık yapmış olmasını biraz fazla önemser, yani demem o ki millet ittifakı sırf Ahmet Davutoğlu kaynaklı krizleri yatıştırmak için daha çok buluşup yemek yiyecektir. İttifakın diğer parçalarına şimdiden sabr-ı cemil dilerim." (HABER MERKEZİ)