Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Gençleri sokağa davet etmeyin

Davutoğlu, "Sinan Ateş'in katilleri cezalandırılmadıkça hiçbir gencimiz emniyette, hiçbir sokağımız huzurda olmayacak" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak grup toplantısında gündemi değerlendirdi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin “Elinde ve vicdanında ülkücü kanı taşıyan alçaklarla kesif bir hesaplaşmaya hazırız, helalleşmeyeceğiz” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, "Gençleri hesaplaşacağız diye sokağa davet etmeyin" dedi. Davutoğlu, "Sinan Ateş'in katilleri cezalandırılmadıkça hiçbir gencimiz emniyette, hiçbir sokağımız huzurda olmayacak" diye konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

SİNAN ATEŞ'İN EŞİYLE HELALLEŞECEKSİNİZ: Şimdi Sayın Bahçeli, "hesaplaşacağız kesinlikle helalleşmeyeceğiz" diye bir ifade kullandı. Artık yaşı kemale ermiş bir siyasetçinin kullanmaması gereken bir ifade. Düşmanla hesaplaşabilirsin ama vatandaşınla helalleşeceksin ama en önemlisi o ülkücü şehitlerin son halkası olan Sinan Ateş'in eşiyle annesiyle helalleşeceksin Sayın Bahçeli.

Bu resme bakın rahmetli Sinan Ateş, 5 yıl önceki Ülkücü Şehitler Günü'nde Sayın Bahçeli'nin hemen arkasında, şimdi de yeni Ülkü Ocakları Genel Başkanı hemen arkasında. Şimdi Ülkü Ocakları Genel Başkanı genç kardeşim şu resme bakıp kendi geleceğiyle ilgili ne tahayyül eder veya bu işlerin içinde bir rolü varsa ne düşünür Sinan Ateş'in ailesi onlar hakkında.

Sayın Bahçeli siyasete girdiğinde en çok takdir edilen yönü gençleri sokaktan çekmesi olmuştu. O zamanki ifadelerini hatırlatırım Sayın Bahçeli, "Gençleri sokaklardan çekeceğiz, bize okumuş genç lazım." O zaman 40 yaşlarındaydı Sayın Bahçeli, şimdi 70'li yaşlarda. 70'li yaşlarda gençleri hesaplaşacağız diye sokağa davet etmeyin Sayın Bahçeli. Biz o günleri çok acı yaşadık, nice yiğit insanlar evlerinde şehit edildiler.

SOKAKLAR EMNİYETTE DEĞİL: Gençler idealisttir, olumlu yönde bir idealizm verirseniz dünyayı ihya ederler, olumsuz bir şekilde onları şiddete sevk ederseniz kendileri için de ülkeleri için de felaket sebebi olurlar. Hangi ideolojiye mensup olursa olsun bütün gençlere sesleniyorum, bu kritik günlerde asla provokasyonlara gelmeyiniz ve bütün hukukçulara sesleniyorum hiçbir yerden talimat almayın. Sinan Ateş'in katilleri cezalandırılmadıkça hiçbir gencimiz emniyette, hiçbir sokağımız huzurda olmayacak.

 

(HABER MERKEZİ)