Davutoğlu'ndan 'Temiz Eller operasyonu' çağrısı

Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin “Bu durumu ancak kapsamlı bir Temiz Eller operasyonu, sözde değil gerçek bir temiz siyaset devrimi temizler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker’in açıklamaları ile başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarından kesitlerin bulunduğu bir video yayınladı.

Davutoğlu, “Bu durumu ancak kapsamlı bir Temiz Eller operasyonu, sözde değil gerçek bir temiz siyaset devrimi temizler” derken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyledi.


Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

İçişleri Bakanlığı makamında oturan birinin, kendi ifadesiyle “bir suç örgütü liderinin” iddialarına yönelik sözde savunmalarına, gerçekleştirdiği iftiralarına hep birlikte şahit olduk. Kişi kendinden bilirmiş. Mitinglerde şov yapmasına izin vermek, hakkında soruşturma yapıldığı günlerde dahi kendisine koruma polisi tahsis etmek, ayran içip ayrı düşünce de hedef saptırıp muhalefeti suçlamak, tam da bu kara düzen sisteminin memuruna yakışır bir tavır olmuştur.

'BU MEŞRUİYETİN ÇÖKÜŞÜDÜR'

Hukuk devleti kara düzene teslim olmuş, kurallar ve kurumlar tarumar edilmişken, kokain baronlarının kim olduğunun merak edileceği yerde dedikodu, iftira ve hedef saptırmanın adı siyaset olmuştur. Nasıl olur da 5 ton kokainin hesabı sorulmaz? Yandaş tek bir haber kanalı bununla ilgili haber yapmaz, yapamaz. Ve bu girdabın içinde bizler, gerçekleri devlet ricalinden değil, önüne gelene devlet adına racon kesenlerden öğreniyoruz. Bağırsak temizliği yapılması gerektiğini, çıkar çatışmalarının getirdiği itiraflar sayesinde öğreniyoruz. Bu resmen bir siyaset, mafya, şirket kaynaşması değil de nedir? Bu aynı zamanda meşruiyetin çöküşüdür.

'FOSEPTİĞİN RÖGAR KAPAĞI KALDIRILMALIDIR'

Buradan açıkça çağrıda bulunuyor ve ilan ediyorum ki; bu durumu ancak kapsamlı bir Temiz Eller operasyonu, sözde değil gerçek bir temiz siyaset devrimi temizler. Öncelikle başta İçişleri Bakanı olmak üzere sorumluların istifa etmesi gerekiyor. Ülkenin kanalizasyon borularını tıkamış olan bu foseptiğin rögar kapağı kaldırılmalıdır. Eğer bu hükümet bunu beceremeyecekse toptan istifa etmeli, şeffaflık temelinde temiz siyaseti kimin inşa edeceğine önüne konacak sandık aracılığıyla halk vicdanlarına başvurarak karar vermelidir. Hep beraber bir siyasi ahlak seferberliğine hazır olalım." (DUVAR)