Defne'de Sevgi ve Dostluk Parkı'na kurulan çadırlar taşınıyor

Defne ilçesi Sevgi ve Dostluk Parkı'nda kurulan çadırlar jandarma eşliğinde Dursunlu Çadır Kampı'na taşınıyor. Depremzedeler ihtiyaçları için endişeli.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

HATAY - Maraş depremlerinden sonra Hatay'ın Defne ilçesinde sivil toplum örgütlerinin organize olduğu Sevgi ve Dostluk Parkı'nda depremzedelerin kalması için kurulan çadırlar jandarma eşliğinde taşınıyor. Çadırlar çoğunlukla valiliğin gösterdiği Dursunlu Çadır Kampı'na götürülüyor. Dursunlu'ya giden halk, tuvalet ve duş ihtiyacı için endişeli.

Depremzede Gül Tatlı, "Elektriği dün bağlamışlar. Dün su için boruları döşüyorlardı ama duş için henüz kurulum görmedik. Burada kalınmayacak denildiği için gidiyoruz. 'Binalar yıkılacak, hastalık olur' diye dediler. Burada kalmak isterdik. Korkumuz lavabo ve temizlik ihtiyacı" diye konuştu.

Selma Uğurlu ise "Dursunlu yokuşundaki yere taşınıyoruz. Bir aya kadar konteynerlere yerleştirecekler" dedi.

Ayfer Kadı gibi Sevgi Parkı'nda kalacağını söyleyen insanlar az sayıda. Evi sağlam olduğu için başka bir yere taşınmak yerine kalmayı tercih ettiğini söyleyen Kadı, "İkinci depremden itibaren korkudan çadırda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ, SEVGİ PARKI'NDA SAĞLIK HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDECEK

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Türk Tabipler Birliği olarak Sevgi Parkı'nda sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti. Menteş, "Burası Antakya'nın merkezi. Başından beri burada hizmet vermeye devam ediyoruz. Halk, burada sağlık hizmeti verildiğini biliyor o nedenle burada kalmamız halkın sağlığı için de faydalı. Devlet organize olmuş bir şekilde sağlık hizmeti yürütemiyor. Amacımız halkın ulaşabileceği yerde olmamız. Biz burada sağlık hizmetini vermeye devam etmek istiyoruz" dedi.

Etiketler HATAY DEFNE DEPREM ÇADIR