DEM Parti Gabar'da inceleme yaptı: Günlük 100 bin varil hedefi, baskı, mobbing, fazla çalışma...

Sondaj kulesinin devrildiği ve 1 mühendisin öldüğü Gabar Dağı'nda inceleme yapan DEM Parti heyeti izlenimlerini anlattı: Bakanının açıkladığı hedefe ulaşmak için işçiler mobingle çalıştırılıyor...

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti heyeti, sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan mühendisin hayatını kaybettiği Şırnak’taki Gabar Dağı petrol sahasında inceleme yaptı.  

Göçük altından çıkarılan 2 işçinin hastaneye kaldırılmasının ardından DEM Parti Şırnak Milletvekilleri Newroz Uysal Aslan, Zeki İrmez ve DEM Parti İl Örgütü bölgeyi ziyaret etti.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre çalışanlardan bilgi alan heyet, kısa bir açıklama yaptı.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez “Yol boyunca ciddi bir doğa tahribatının olduğunu gördük. Bu alanda 61 petrol kuyusu var. Kazanın olduğu yerde işçilerle görüştük. Kulenin beton zemininde göçük yaşanmış. Çökme neticesinde kule de çökmüş” dedi. 

BAKANIN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından bölge ziyaretinde Gabar Dağı’ndaki petrol üretiminin yıl sonuna kadar günlük 100 bin varile çıkarılacağına ilişkin açıklamasını hatırlatan İrmez, “Görüştüğümüz işçiler, 12 saatlik vardiyalarla hatta bazen 12 saati aşan çalışma saatleriyle yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü ifade ettiler. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının açıkladığı hedefe ulaşmak için baskı ve mobing ile işçiler çalıştırılıyor. Bundan kaynaklı kazaların yaşandığı görülüyor. İş sağlığı ve güvenliği ihmallerinin olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Petrol çıkarılan sahanın askeri güvenlik bölgesi olduğunu hatırlatan Zeki İrmez, “Her tarafta kalekollar var. Yoğun askeri güvenlik önlemleri var. Hiç kimsenin kazanın olduğu alana yaklaşmasına izin verilmiyor. İşçilerin bizden talebi bu kazanın üzerinin örtülmemesidir. Parti olarak bu olayda ihmallerin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için takipçi olacağız” ifadelerini kullandı. 

 

(HABER MERKEZİ)