DEM Parti Mardin İl Seçim Komisyonu'ndan ön seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama

DEM Parti Mardin İl Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada "Ön seçim sonuçlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden yürütülen kampanya ile nelerin amaçlandığının bilincindeyiz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Mardin İl Seçim Komisyonu, ön seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Mardin ön seçimlerini ve sonuçlarını çarpıtmaya, manipüle etmeye dönük özellikle sosyal medya üzerinden kampanya yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "Kampanyanın kimlere hizmet etiğini, bununla nelerin amaçlandığını bizler de değerli halkımız da gayet bilincindedir. Altını çizerek belirtmek isteriz ki demokratik siyaset mücadelemizin önemli mevzilerinden biri olan yerel yönetimler seçimlerini partimize, halkımıza kaybettirmeye dönük bu algı yaratmaya ve sisteme hizmet etme çabaların sonuç almasına asla izin vermeyeceğiz ve her zeminde teşhir edeceğiz" denildi.

Açıklamada, ikinci tur seçim sonuçlarına aday adaylarından Devrim Demir'in itiraz etmesi üzerine oyların yeniden sayıldığı ve Devrim Demir'in 2275, Gülizar İpek Bilek'in 2247 oy aldığı belirtildi.

Mardin DEM Parti İl Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:

 "Partimizin Mardin Büyükşehir ve İlçe Belediye Eş Başkan Adaylarını belirlemek için aylar öncesinden tüm kamuoyuna deklare etiğimiz doğrudan demokrasinin en somut pratiği olan ön seçim yöntemini büyük oranda başarıyla gerçekleştirdik.

Birinci turunu 13 Ocak'ta, ikinci turunu 14 Ocak'ta binlerce değerli delegemizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ön seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Aday Adaylarımızdan Sayın Ahmet Türk birinci rur seçimlerinde yüzde 49 oy alarak erkek aday adayları arasında birinci olarak çıkmıştı.

Yine ilk tur ön seçimlerinde kadın eş başkan aday adaylarımızdan Devrim Demir ilk turda birinci olmuştu  ama yüzde 50+1 oyu alamadığı için  Devrim Demir  ve Gülizar İpek 2. Tura kalmışlardır.

İkinci tur ön seçimleri sonucunda Sayın Gülizar İpek Bilek 2235 oy, Sayın Devrim Demir 2209 oy alarak ikinci tur seçimlerini tamamlamışlardı.

Tamamlanan ikinci tur seçimlerinin sonuçlarına dair aday adaylarımızdan Sayın Devrim Demir'in il seçim komisyonumuza yaptığı itiraz üzerine il seçim komisyonumuz yaptığı değerlendirme sonucunda yapılan itirazı yerinde görerek ikinci tur seçimlerinde kullanılan oyların yeniden sayımına karar vermiştir.

Aday adaylarımız, gözlemcileri ve bağımsız gözlemci avukatların gözetiminde il seçim komisyonumuz oyları yeniden sayarak şu sonuçlara ulaşmıştır.

Son sayım sonuçlarına göre; Devrim Demir 2275, Gülizar İpek Bilek 2247 oy almışlardır.

Bu sonuca göre aday adaylarımızdan Sayın Devrim Demir 28 oy farkla birinci çıkmıştır.

Halkımızın, yoldaşlarımızın büyük emeği ve katılımlarıyla demokrasi şöleni havasında gerçekleştirdiğimiz Mardin ön seçimlerini ve sonuçlarını çarpıtmaya, manipüle etmeye dönük özellikle sosyal medya üzerinden yürütülmeye çalışılan kampanyanın kimlere hizmet etiğini, bununla nelerin amaçlandığını bizler de değerli halkımız da gayet bilincindedir.

Altını çizerek belirtmek isteriz ki demokratik siyaset mücadelemizin önemli mevzilerinden biri olan yerel yönetimler seçimlerini partimize, halkımıza kaybettirmeye dönük bu algı yaratmaya ve sisteme hizmet etme çabaların sonuç almasına asla izin vermeyeceğiz ve her zeminde teşhir edeceğiz.

Yurtsever, demokrat Mardin halkının siyasi iradesi, gaspçı kayyum rejimine ve onun işbirlikçilerine 31 Mart seçimlerinde tarihi bir ders verecektir. Buna hepimizin inancı tamdır. Kazanan partimiz, kazan halklarımız olacaktır."

Etiketler dem parti mardin