DEM Parti'den kitlesel eylem ve nöbet çağrısı

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki göstererek kitlesel eylem ve nöbet çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari Belediye Başkanı  Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması üzerine olağanüstü toplanan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, toplantının ardından aldığı kararları paylaştı.

DEM Parti'den yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

"MYK’mız olağanüstü toplanmıştır. Bu çerçevede:
* Bugün ve yarın tüm İl ve İlçe Örgütlerimiz Emek ve Demokrasi Güçleri, kentin bütün dinamikleri ve muhalefet partileriyle ortaklaşarak kitlesel protesto eylemleri yapmalıdır.
* Belediyelerimizin olduğu her yerde, belediye binalarımızın önünde yarından itibaren saat 17.00-24:00 saatlerinde nöbet eylemleri başlatılmalıdır. Belediye binalarımıza siyah bez üzerine, “Belediyeler Bizimdir, Gaspa İzin Vermeyeceğiz” pankartı asılmalıdır.
* Eş Genel Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, MYK ve PM üyelerimizden oluşan geniş bir heyet Hakkari’de halkımız ile birlikte olacaktır.
* İstanbul’da, Şişhane Meydanı’nda saat 18.00’da Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla Emek ve Demokrasi Güçleri ve muhalefet güçleri ile kitlesel buluşma ve açıklama yapılacaktır.
* Mersin, Adana, İzmir ve İstanbul’da merkezi yerler belirlenerek illerin özgün durumuna göre, Emek ve Demokrasi Güçleri, kentin bütün dinamikleri ve muhalefet partileriyle her gün nöbet eylemleri gerçekleştirilmelidir.  
* Dış İlişkiler Komisyonumuz tarafından uluslararası kamuoyu ve kurumlara bilgi notu geçilecektir."

(HABER MERKEZİ)