DEM Parti’den muhalefete sandık uyarısı: Eğil’e, Kulp’a ses çıkarmazsanız…

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren birçok seçim bölgesine yüzlerce asker ve polisin taşındığını belirterek muhalefete seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Meclis Genel Kurulu’nda Bütçe Kanunu Teklifi üzerine konuştu. Diyarbakır Belediyesi'ne atanan kayyımın uygulamalarına dair birçok örnek veren Eren, “Kayyımlar kaybedecekleri belediyelerin kaynaklarını yağmalıyor” dedi.

1757 OYLA KAZANILAN SEÇİM BÖLGESİNE 1762 YENİ SEÇMEN

Eren yaklaşan yerel seçim öncesi bazı il ve ilçelerde seçmen kütüklerinde yapılan değişikliklere de dikkat çekti. Yüzlerce asker ve polisin aynı adrese taşınarak seçimin sandıkta değil, sandık öncesi, seçim öncesi hilelerle kazanılmaya çalışıldığını anlatan Eren şu örnekleri verdi:

“2019 yerel seçimlerinde 1.757 oyla kazandığımız bir belediyeyi düşürmek için, kaybetmemizi sağlamak için 1.762 seçmeni Kulp ilçesine kaydırmışlar, altı ay önce olmayan bir adrese bugün 1.062 seçmen kaydetmişler. Tabii, bunun gibi onlarca, onlarca adres verebilirim, adreslerin numarasını bile verebilirim. 1.062 seçmenin kaydedildiği bir yerde sadece 13 kişi önceki seçimde oy kullanmış, 13 kişi Kulplu, onun dışındakilerin tamamı oraya yeni kaydedilmiş askerler. Yine, Kulp Uzunova Mahallesi Sivrice Sokak 55 numara, Zeyrek Mahallesi 5 numara, Hamzalı Mahallesi 55 numara; çoğaltabilirim. Yine Hazro ilçemize 802, Eğil ilçemize 1.216 seçmen taşınmış; bunların hiçbiri Hazrolu değil, hiçbiri Eğilli değil, tamamen dışarıdan getirilmiş, kaydedilmiş asker ve polisler. İktidar çıksın bunları yalanlasın. Çıkabilir mi, anlatabilir mi? Anlatamaz. Gelin, buyurun, gidelim bir komisyon kuralım, bizi komisyona almayın, siz gidin araştırın; bunların hepsini çok rahat göreceksiniz.”

‘CHP, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ'NE SESLENİYORUM’

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi gibi muhalefet partilerine seslenen Eren şunları söyledi:

“Bu ülkede hukuksuzluk yapılacaksa önce Kürtlere yapılır, sonra muhalefete sıra gelir, muhalefete yapılır. Sesleniyorum, size sesleniyorum; CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisine sesleniyorum: Siz eğer Eğil’e, Kulp’a, Hazro’ya, Şırnak’a, Iğdır’a ses çıkarmazsanız, yarın bu iktidar gelir, sizin kazandığınız belediyelere el koyar, kayyum tayin eder, belediyenin kaynaklarını talan eder. Bakın, ey CHP’liler, göz göre göre yapılan bu haksızlığa ses çıkarmayacak mısınız? O zaman yarın Bandırma Belediyesini, Söke’yi, Elmadağ’ı, Merzifon’u, Amasra’yı, Mengen’i, Nilüfer’i seçmen taşıyarak aldıklarında derdinizi anlatabilecek misiniz? Ey İYİ Partili vekiller, yarın Demre’yi, Elmalı’yı, İncirliova’yı, Nazilli’yi, Susurluk’u, Eceabat’ı, Gökçeada’yı farklı il, ilçelerden taşıdıkları seçmenlerle aldıklarında söz söyleyebilecek misiniz? Ey Saadet Partili vekiller, sizin bir sözünüz olacak mı, buna karşı sessiz mi kalacaksınız? O vakit Kâhta’ya, Eleşkirt’e, Çüngüş’e, Hasanbeyli’ye, Pamukova’ya, Çanakçı’ya, Tavşanlı’ya, Kızılağaç’a asker ve polisler taşınarak halk iradesi gasbedildiğinde “Bu seçimler adil.” diyebilecek misiniz?”

Etiketler serhat eren dep