DEM Partili Ayten Kordu engellilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

DEM Partili Ayten Kordu, engellilerin eğitim, sağlık, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki sorunlarının tespiti ve etkili çözümler üretilmesi amacı ile Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, engellilerin haklarının korunması, geliştirilmesi ve hakların etkin şekilde kullanılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, engellilerin mağduriyetin arttıran yasal değişikliklerin geri çekilmesi, engellilerin eğitim, sağlık, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki sorunlarının tespit edilerek bütüncül ve etkili çözümler üretilmesi amacı ile Meclis Araştırması açılmasını istedi.

DEM Partili Kordu, "Geçtiğimiz günlerde genel kurula getirilerek engelli kurumların her türlü itirazına rağmen geçen torba yasadaki değişikliklerle, engelli bireylerin yaş beklemeden emekli olabilme hakkını ortadan kaldırarak, yalnızca SGK Sağlık Kurulu'nun maluliyet tespitiyle emeklilik hakkı tanınması sağlanmıştır. ÖTV oranlarının genel olarak düşürülmesi gerekirken, iktidar tam tersi bir şekilde engelleri de kapsayacak bir şekilde genişletilmiştir. Bu yasanın tartışıldığı gündemde başta sosyal medya olmak üzere birçok yerde sağlamcı ideolojinin yansımaları olarak engellileri yük olarak gören ve haksız ithamlarda bulunulmasına sebep olan bir iklim yaratılmıştır" ifadelerini kullandı.

Ayten Kordu, yasa değişikliklerinin getirdiği mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.