DEM Partili Boz, yüksek vergi dilimlerini TBMM gündemine taşıdı

DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, sabit gelirlilere uygulanan yüksek vergi dilimlerini Bakan Mehmet Şimşek'e sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Partili Sümeyye Boz, sağlık çalışanları, kamu emekçileri ve sabit gelirlilere uygulanan yüksek vergi dilimlerini TBMM gündemine taşıdı. 

Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e soru önergesi veren Boz, şu soruları sordu: 

1 - Sağlık çalışanlarının ve sabit gelirli kamu emekçilerinin, yüksek vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve yüzde 15 vergi oranının uygulanması talepleri hakkında Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışma hangi aşamadadır?

2 - Enflasyonun yüksek seyrettiği ve yaşam maliyetlerinin arttığı bir dönemde, sabit gelirlilerin mevcut vergi yükünü hafifletmek amacıyla vergi sisteminde herhangi bir iyileştirme planlanmakta mıdır?

3 - Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin (nöbet ücreti, performans ödemesi vb.) vergiden muaf tutulması hakkında yapılan planlamalar nelerdir?

4 - Enflasyonun ve ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması prensibi doğrultusunda vergi sisteminde bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? Gelir eşitsizliklerini azaltacak ve sabit gelirli vatandaşların yaşam standartlarını koruyacak adımlar nelerdir?

5 - Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında, sağlık çalışanlarının ve sabit gelirlilerin vergi yükünü hafifletecek ve ekonomik krizle başa çıkmalarını kolaylaştıracak somut adımlar atılması planlanmakta mıdır?