DEM Parti'li Ceylan Akça Cupolo: Tavşantepe’de doğal olmayan ölümler araştırılsın

DEM Parti'li Ceylan Akça Cupolo, Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesinde son 29 yılda doğal olmayan ölümler sonucu yaşamını yitiren kişilerin ölümlerinin araştırılmasını istedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde son 29 yılda doğal olmayan ölümler sonucu yaşamını yitiren kişilerin ölümlerinin araştırılarak çocuk güvenliğinin tesis edilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Ceylan Akça Cupolo, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu, Narin’in engelli ablasının da 7 yaşında merdivenden düşerek öldüğünü hatırlattı. DEM Parti’li Ceylan Akça Cupolo, Fikir ve Sanat Atölyesi Derneği Merkezi'ne göre ise son iki buçuk yılda en az 64 çocuğun Narin gibi yaşamını yitirdiğini; çocuk cinayetleri ve ev içi şiddet temelli cinayetlere şüpheli ölümler de eklendiğinde iki buçuk yılda en az 133 çocuk hayatını kaybettiğini vurguladı.

Ceylan Akça Cupolo, “Sonuç olarak; toplumsal özne olan çocukların genelde Türkiye’de özelde Tavşantepe Mahallesinde ciddi bir güvenlik kriziyle baş başa olduğu görülmektedir. Bu sebeple Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde son 29 yılda doğal olmayan ölümler sonucu yaşamını yitiren kişilerin ölümlerinin araştırılarak çocuk güvenliğinin tesis edilmesi amacıyla derhal bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederim” dedi.