DEM Parti'li Gergerlioğlu: Dilovası Tavşancıl Sahili acil çözüm bekliyor

Tavşancıl sahilinin 6 aydır harabe şeklinde bırakıldığını belirten DEM Parti’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’ne seslendi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dilovası Tavşancıldaki demiryolu alt geçidinin yağmur sonrası tıkanması ve saatlerce Tavşancıl sahiline giriş-çıkışların kapanmasını yerinde inceleyen DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir an önce bu alt yapı sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Tavşancıl sahilinin de 6 aydır harabe şeklinde bırakıldığını aktaran Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’ne seslenerek işlerini tamamlamaları gerektiğini söyledi

Tavşancılın tek giriş-çıkışı alan olan alt geçidi inceleyen Gergerlioğlu,  “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz, Dilovası Belediye Meclis üyelerimiz ve Dilovası İlçe Eş Başkanımız Sabri Uçar ile sorun yaşanan alt geçide geldik. Çünkü burada bir yağış oldu ve bayağı su birikti, araçların geçişi engellendi. Halkımız önemli bir mağduriyet yaşadı, saatlerce burada su birikintisi ile ilgili mağduriyet yaşandı. Araçlar Tavşancıl Sahile girip çıkamadı. Acil bir durum olsaydı itfaiye, ambulans gibi acil yardım araçları dahi Tavşancıla giremeyecekti. İş makinesi halen burada çalışmalar yürütüyor. Belli ki buranın gideri ile ilgili bir sorun var ve bu tür yağışlarda gider vazife yapmıyor, vatandaş mağdur oluyor. Biz arkadaşlarımız ile bölgeye geldik. Şu anda sular çekilmiş, o anki gibi acil durum yaşanmıyor ama insanlar mağduriyet yaşamış. Bundan dolayı biz bu mağduriyetin giderilmesi ve buranın altyapı hizmetlerinin bir an evvel iyileştirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Tavşancıl halkının bir daha böyle bir sorunla karşılaşmaması gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesi gerekiyor. Burada ihmal edilmiş bir bölge var. Biz Kocaeli Milletvekili ve Belediye Meclis üyeleri olarak bu konuyu ilgililere hatırlatıyoruz. Tavşancıl ve Dilovası halkının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

'AYNI SORUN DİLİSKELESİ’NDE DE VAR'

Dilovası Tavşancıl Sahil alt geçidinde büyük sorun yaşandığını aktaran DEM Parti Dilovası İlçe Eş Başkanı Sabri Uçar, “DEM PARTİ olarak sorunu yerinde inceliyoruz. Su birikmesini çekilen videolarda izledik, buradaki zeminin deniz seviyesinde olması nedeniyle ızgaralar suyu çekmiyor ve su birikintisi oluşuyor. Yol tamamıyla kapanıyor. Kimse Tavşancıl sahile girip çıkamıyor. Burada yaşananın aynısı Diliskelesi’ndeki otoban altındaki köprüde de yaşanıyor. Bu mağduriyetin biran önce sonlandırılması gerekiyor” dedi.