DEM Parti'li Gergerlioğlu: Kocaeli’deki limanlar vergi ödemiyor

Kocaeli’deki limanların yıllardır vergi ödemediğini belirten DEM Parti'li Gergerlioğlu, “Dubai Port World Limanı 2023'te vergi ödememiş. Safi Port Derince Limanı son 3 yılda hiç vergi ödememiş" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kocaeli’nin sorunlarını gündeme getirdi.

Kocaeli’deki limanların yıllardır vergi ödemediğini belirten Gergerlioğlu, “Dubai Port World Limanı 2023 yılında vergi ödememiş. Safi Port Derince Limanı ise son 3 yılda hiç vergi ödememiş. Bunlar nasıl oluyor biliyor musunuz? Sırtınızı iktidara dayadığınız anda bunlar oluyor işte” diyerek tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Dubai Port World Limanı 2023 yılında vergi ödememiş. Safi Port Derince Limanı ise son 3 yılda hiç vergi ödememiş. Para basıyor adamlar. Kocaeli trafiğini altüst ediyorlar. Bölgede yaşam altüst oluyor. Trafik kazaları gırla, liman işletmeleri vergi bile vermiyor. Bu düzen böyle bir düzen. Her şey ortada yalan dolan yok. Bakın tüm evraklar ortada. Bu nasıl bir iştir? Nasıl dolaplar dönüyor? Anlamak mümkün değil. Biz bu konuyu yakından takip edeceğiz. Safi Port körfezi kirletiyor. Safi Port genişledikçe genişliyor. Neredeyse Gölcük’e varacak. Öyle bir durum var ki. Adamlar limanı genişlettikçe genişletiyor. Kimyasal tanklar geliyor. Çevreciler isyan ediyor. Kimsenin umurunda değil. Ardından da 3 yıldır vergi bile ödemiyormuş. Dubai Port World Limanı ise çalışanlara verilen performans ücretini yarıya düşürmüş. İşçilere her yılbaşında verilen çerez parası dahi verilmemiş. Vergi vermiyorsun. Bir de yetmiyor işçinin de hakkından kesiyorsun. Olacak işler değil. Bunlar nasıl oluyor biliyor musunuz? Sırtınızı iktidara dayadığınız anda bunlar oluyor işte. Boşuna mı yani? Bir sürü müteahhit, patron, ağa, bu iktidara sırtını dayıyor. İşte böyle bir düzendeyiz.”