DEM Partili Güneş, DEDAŞ'ın 6 ildeki uygulamalarını Bakan Tunç'a sordu

DEM Parti Mardin Milletvekili Güneş, DEDAŞ'ın 6 ilde kestiği haksız cezaları Adalet Bakanı Tunç'a sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Partili Beritan Güneş Altın, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Urfa ve Şırnak'ta Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) abonelerine ve abone olmayanlara karşı haksız uygulamalarını TBMM gündemine taşıdı. 

"Kaçak elektrik kullanımı" iddiasıyla kesilen cezalar ve faturalara dikkat çeken Güneş, konuyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sordu. 

Güneş, Bakan Tunç'a şu soruları yöneltti:

1 - DEDAŞ'ın son 5 yıl içerisinde (2019-2024) Mardin’de ve hizmet vermekle yükümlü olduğu diğer illerde davalı sıfatıyla taraf olduğu toplam dava sayısı nedir? Bu davalardan kaç tanesinde DEDAŞ aleyhine karar verilmiştir? 

2 - DEDAŞ’A karşı açılan davalar arasında kaçak elektrik kullanımı ya da elektrik borcu bulunmadığının tespiti gibi nedenlerle açılan menfi tespit davalarının sayısı ve bunlardan DEDAŞ aleyhine sonuçlananların oranı nedir?

3 - Bugün itibariyle DEDAŞ’ın taraf olduğu derdest dava sayısı ne kadardır?

4 - Bugün itibariyle DEDAŞ’ın taraf olduğu derdest icra takibi sayısı ne kadardır?

5 - 03.05.2024 tarihli ve E-43807993-601.01-271 sayılı Olur ile sayıları Mardin Adliyesi’nde 2 iken tek seferde 12’ye, Kızıltepe’de 3 iken tek seferde 10’a yükseltilen Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin bir seferde bu kadar çok açılmasında gerekçe olarak DEDAŞ’ın taraf olduğu dava dosyalarının mahkemelere yüklediği iş yoğunluğunun payı var mıdır?