DEM Partili Konukçu MESEM Projesi ile ilgili iddiaları Meclis'e taşıdı

DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, MESEM Projesi ile ilgili iddialara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, MESEM Projesinin bir yandan örgün eğitimdeki çocukları sermayeye ucuz işgücü olarak sunarken diğer yandan ülke genelinde kamu kaynaklarının sermayeye aktarım araçlarından biri olarak soygun aracına dönüştüğünü belirterek konuyu Meclis'e taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kezban Konukçu, şu soruları yöneltti:

“Gazeteci Murat Ağırel’in kamuoyu ile paylaşmış olduğu zincir market çalışanları, tekstil sektörü emekçileri ve fabrika işçilerinin bilgileri dahi olmadan MESEM Projesi kapsamında okullara kaydedildiklerine ilişkin iddialar bilginiz dahilinde midir? Bilginiz dahilinde ise tarafınızca konu hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılması düşünülmekte midir?

Bakanlığınızca Tasarruf Tedbirleri kapsamında Taşımalı Eğitimde öğrencilerin servis ve bir öğün yemek hakkı kaldırılırken Kocaeli, Adana, İzmir, İstanbul, Gölcük örneğinde olduğu gibi Türkiye’nin hemen her bölgesinde yaşanan MESEM yolsuzluğu Bakanlığınız bilgisi dahilinde midir?

MESEM’lerin denetimleri hangi sıklıkta ve ne şekilde yapılmaktadır?

Bakanlığınızca MESEM’lerle ilgili yolsuzlukların asıl nedeninin denetimsizlik olduğu düşünülmekte midir?

MESEM uygulamasının hayata geçirildiği günden bu yana haksız kazanç elde eden kaç kişi ya da kurum tespit edilmiştir?

MESEM uygulamasının hayata geçirilmesinden bu yana yapılan yolsuzluklar sonucu oluşan kamu zararı ne kadar olmuştur?

MESEM’ler kapsamında haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kişi ve kurumlar hakkında açılan soruşturma ve bu soruşturmalar sonucunda hakkında gerekli idari ve cezai işlem yapılan kişi ve kurum sayısı kaçtır?

Uygulamanın başlamasından bu yana yıllar bazında MESEM’lere maaş ve sigorta ödemesi olarak aktarılan toplam ücret tutarı ne kadardır?

MESEM’lere kaydedilip maaşları ve sigortaları ödenen şirket ve dernekler hangileridir?

Öğretmenlerini büro personeli olarak gösterip maaş ve sigortalarını devlete ödeten kurumlar hangileridir?”