DEM Partili milletvekilleri Boğaziçi Köprüsü'ne 'Kayyım defol' pankartı astı

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı DEM Parti İstanbul milletvekilleri, Boğaziçi Köprüsü'ne "Kayyım defol" pankartı astı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti İstanbul milletvekilleri, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı Boğaziçi Köprüsü'ne "Kayyım defol" pankartı asarak, kayyım zihniyetine karşı demokratik kitle örgütlerine ortak mücadele çağrısında bulundu.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ile İstanbul milletvekilleri Kezban Konukçu ve Celal Fırat, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla Boğaziçi Köprüsü'ne "kayyım defol" yazılı pankartı astı.

ÇİÇEK: KAYBEDEN DARBECİLER OLACAK

Pankartın asılmasının hemen ardından milletvekilleri köprüde bir konuşma yaptı. İlk olarak konuşan HDK Eşsözcüsü Çiçek, “Gezi'den Kobanê'ye, İstanbul’dan Hakkari'ye kaybeden darbeciler olacak. Kazanan Kurdistan ve Türkiye halkları olacak. Biz kazanacağız” dedi.

KONUKÇU: KAYYIM ZİHNİYETİNE KARŞI BİR ARADA DURMALIYIZ 

Ardından konuşan DEM Parti milletvekilli Kezban Konukçu, Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, kamuoyuna şu çağrıda bulundu: “Çünkü Kürt halkının iradesinin gasp edilmesi demek tüm halkların iradesinin gasp edilmesi demektir. Bu yalan ve talan düzeni devam etsin diye sürekli ve sürekli Kürt halkının iradesini gasp ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Buradan bütün demokratik kitlelere çağrımzdır; bu kayyım zihniyetine karşı bir arada durmak zorundayız. İnsanları eşit kardeşçe yapabildiği bir ülkeyi hep birlikte kurabilmek için bir araya gelmek zorundayız.”

FIRAT: ZAFER BİZİMDİR

M.A'da yer alan habere göre; DEM Parti Milletvekili Celal Fırat ise, “ ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyeceksin ama halkın iradesine kayyım atayacaksın. Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise kesinlikle halkın iradesine saygı göstermeliler. Zafer bizimdir” dedi.
 
Milletvekilleri ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde, "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganı attı.

 

 

(HABER MERKEZİ)