DEM Parti'li Oduncu: Erdoğan’ın mitingine katılmayan yurttaşların yardımları kesildi

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Batman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılmayan yüzlerce kişinin yardımını kestiği iddialarını Meclis'e taşıdı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da yüzlerce yurttaşın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı desteklerin kesildiğini aktardı. Oduncu, yerel seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’daki mitingine katılmayanlar ve Van Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanan Abdullah Zeydan’ın yerine mazbatanın AK Parti adayına verilmesi kararına ilişkin protestoya katılanların emniyet tarafından vakfa bildirilerek yardımların kesildiğini belirtti.

Oduncu, iddiaların tarafına ulaşmasının ardından yaptığı araştırma ile Batman Valiliği ve Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vakfa talimat verilerek, yüzlerce yurttaşın almış olduğu desteklerin kesildiği bilgisini teyit ettiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Oduncu, emniyetin yardımların kesilmesi yönünde talimat verme yetkisinin olup olmadığını sordu.

'YARDIMLARIN SONLANDIRILMASININ GEREKÇELERİ NELERDİR?'

Oduncu, önergesinde şu soruları yöneltti:

“- Batman Emniyet Müdürlüğü’nün böylesi bir talimat verme yetkisi bulunmakta mıdır?

-Söz konusu talimatı veren kişi/kişiler hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla bir soruşturma başlatılmış mıdır?

-1 Ocak 2024 ile 20 Temmuz 2024 tarihleri arasında Batman merkez ve ilçelerinde kaç kişinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından aldığı yardımlar sonlandırılmıştır. Bu yardımların sonlandırılmasının gerekçeleri nelerdir?

-Batman’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardımları kesilen isimlerin yer aldığı bir liste var mıdır? Bu liste varsa hangi kriterlere göre hazırlandı? Liste kimler tarafından hazırlandı?

-Temmuz 2024 itibariyle Batman’da düzenli ve süreli yardım programlarından yararlanan kişi sayısı kaçtır?

-Son beş yılda Batman’da toplam kaç kişi-hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır. Bu kişiler hangi sosyal yardım destek modellerinden yararlanmıştır?

-Son beş yılda Batman’da sosyal yardım desteğinden yararlanmak için yapılan başvuru sayısı kaçtır?

-Son beş yılda başvuru yaptığı halde destek programından yararlanamayan kişi sayısı kaçtır?”