DEM Partili Sayyiğit'ten KYK önergesi

DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'a KYK yurtlarındaki duruma ilişkin soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki duruma ilişkin bir açıklama yaptı. 

Yaptığı açıklamada KYK yurtlarının yemekhanelerindeki sorunlardan bahseden Sayyiğit, "Öğrenciler yemeklerin pahalı olmasından günlük menülere uyulmamasına değin birçok sorunu aktarmaktadır. Bunun yanında son yıllarda gıda zehirlenmelerinin de arttığı görülmektedir. Çünkü yemek şirketlerinin maliyetleri azaltmak amacıyla gerekli özeni göstermediği belirtilmektedir" dedi. 

15 Mayıs tarihinde Van'da bulunan bir KYK yurdunda öğrencilere verilen tavuk yemeğinin içinden solucan çıktığına ilişkin haberlerin basına yansıdığını hatırlatan Sayyiğit, yurtta kalan öğrencilerin bu durumun daha önce de yaşandığını ve yemeklerden böcek, kıl ve saç çıktığını söylediklerini ifade etti. 

Konuya ilişkin olarak bir soru önergesi veren Sayyiğit, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a şu soruları yöneltti:

1 - Van KYK öğrenci yurdunda tavuk yemeğinin içinden solucan çıkmasıyla ilgili bilginiz var mıdır? Konuyla ilgili yetkili mercilere yansıyan bir şikâyet bulunmaktadır?

2 - Van KYK öğrenci yurtlarında yemeklerden böcek, saç, kıl vb. çıkması olayının sıklıkla yaşandığı doğru mudur? Buna karşı alınan tedbirler nelerdir?

3 - Van KYK öğrenci yurtlarında 2015 yılından önerge tarihine kadar kaç defa yemeklerden zehirlenme olayı yaşanmıştır? Bundan etkilenen öğrenci sayısı kaçtır?

4 - KYK öğrenci yurtlarında bulunan yemekhanelerin denetimi hangi sıklıkla kim veya hangi birim tarafından yapılmaktadır?

5 - KYK öğrenci yurtlarında bulunan yemekhaneleri işleten şirketler nasıl belirlenmektedir? Yemek menüsüne ve hijyene riayet edip etmedikleri nasıl denetlenmektedir?