DEM Partili Varli: Hijyenik olmayan ortamlarda öğrenciler eğitime nasıl devam edecek?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında soru önergesi veren DEM Partili Gülderen Varli, "Hijyenik olmayan ortamlarda öğrenciler eğitim ve öğretime nasıl devam edecek?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Van Milletvekili Gülderen Varli, bu sene başlatılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Varli'nin önergesindeki sorular şöyle:

- İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında emekçilerin haftanın sadece 3 gün çalışacağı belirtilmektedir. Bu durumda haftanın 5 bazen 7 günü eğitim-öğretimin devam ettiği okullarda temizlik ve bakım hizmetlerini kim üstlenecektir?
- İUP çalışanlarına “günlük 566,73 TL cep harçlığı” ödeneceği belirtilmektedir. Bu ücretin asgari ücretin altında olduğunun ve çalışan kişilerin geçimlerini sağlamakta yaşayacağı zorlukların farkında mısınız?
- Asgari ücretin altında kişileri çalıştırmak anayasal haklara aykırı değil midir?
- Hijyenik olmayan ortamlarda öğrenciler eğitim ve öğretime nasıl devam edecek? Okullarda yaşanabilecek olası sağlık sorunlarının, bulaşıcı hastalık riskinin farkında mısınız? Bu uygulama ile okullarda yaşanacak hijyen sorunlara dair alınan önlemler nelerdir?
- Basına da yansıyan iddialara göre okullarda “bağış” adı altında para toplanmaya devam edildiği doğru mu? Okullarda para toplandığı iddiaları doğruysa, bundan haberdar mısınız?
- Her öğrencinin nitelikli eğitime erişimini sağlamak için bakanlığınızın uyguladığı veya uygulamayı planladığı projeler nelerdir?