Demirören Medya Grubu’nda üst düzey istifa

Demirören Medya Grubu bünyesinde olan Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut istifa etti.

Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demirören Medya Grubu'nda üst düzey istifa yaşandı. Polis-Adliye muhabirliğiyle başladığı 46 yıllık gazetecilik hayatının 33 yılında yöneticilik yapan Celal Korkut ile Yardımcısı Bülent Ovacık kurumla yollarını ayırdı.

‘ROJDA ALTINTAŞ SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ’

MedyaRadar’ın haberine göre Mart 2021’de Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Kubilay Gülbek'in görevinden ayrılmasının ardından yerine atanan Celal Korkut’un vedasına dair detaylar da ortaya çıktı. Kulislerde konuşulanlara göre söz konusu ayrılık Celal Korkut’un ‘Rojda Altıntaş’ sürecini iyi yönetememesi nedeniyle gerçekleşti.

Öte yandan Celal Korkut’un yerine gelecek isim de ortaya çıktı. DHA Genel Müdürlüğü için CNNTürk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ’ın ismi geçiyor.

Ne olmuştu

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin olarak Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Rojda Altıntaş'ın paylaştığı görüşme kayıtları gündem olmuştu. Altıntaş, Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförünün kendisini Eylem Tok ve oğluyla alakalı haberi yayınlamaması için aradığı anlara ait görüntüleri paylaşmıştı.

Söz konusu görüntülerde Revna Demirören’in şoförü olduğunu belirten İlker isimli kişinin Rojda Altıntaş'ı aradığı görülürken, söz konusu kişi Timur C’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek kazanın haber yapılmamasını istemişti.

DHA'DAN ÇAĞRI: İŞE DÖN

Bu gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla baskılara maruz kaldığını ifade eden Rojda Altıntaş’a DHA Genel Müdürü Celal Korkut cevap vermiş ve "Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum" çağrısında bulunmuştu.

'HER ŞEYDEN HABERİNİZ VARDI'

Söz konusu çağrıya karşılık ise Rojda Altıntaş, "Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmî hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim" diyerek yanıt vermişti.

(HABER MERKEZİ)