Demokrat Partili Uzun: '31 Mart 'yeter artık' deme seçimi'

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, "31 Mart 'yeter artık' deme seçimi, 31 Mart 'kusura bakmayın bu kadar da olmaz' demenin seçimidir" diye konuştu.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun Osmaniye'de; "31 Mart 'yeter artık' deme seçimi, 31 Mart 'kusura bakmayın bu kadar da olmaz' demenin seçimidir" dedi.  

Osmaniye'de seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan Uzun, iunları söyledi:

"Biliyosunuz ki bazı şeylerde millet olarak çok hassasız. Öyle şeyler var ki onlar söz konusu olduğunda akan sular durur. Onlardan bir tanesi vatandır. Hani meşhur söz var. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Bir de bayrak var. Hepimiz uğruna can vermeye canımızı feda etmeye hazır olduğumuz bayrak var. Başka bir de devlet var. Devlet konusunda da çok hassasız. Yıpranmasın isteriz. Tahrip olmasın isteriz. Yıkılmasın isteriz. Hele Anadolu insanına devletin bekası tehlikededir deseler, devleti yıkmaya çalışanlar var deseler, ele geçirmeye çalışanlar var deseler hepimiz karşı dururuz. Bütün Anadolu insanı olarak biz böyleyiz. Ama Osmaniyelilerin bu konuda bir farkı var. Biz bütün diğer vilayetlerde yaşayanlar bir devletin hakkını gözettik. Osmaniyeliler çok vefalı. Osmaniyeliler şimdiye kadar iki devletin hakkını gözetiyolar. Bunlardan biri kendini devlet sanan hükumet partisi olan AKP, bir de sizlerin hemşehrisi olan Sayın Devlet Bahçeli beyefendi var. Kendisine memleketi olan Osmaniye'den saygılarımızı iletiyoruz."

'NE İSTEDİLERSE VERDİNİZ, ONLAR OSMANİYE'YE NE VERDİ'

"Siz Osmaniyeliler bu iki devletin hakkını gözettiniz, onların talebini yerine getirdiniz" diyen Uzun, "Ne istedilerse verdiniz. Hükümet istediler verdiniz, Cumhurbaşkanlığı istediler verdiniz, Anayasayı değiştirelim dediler destek verdiniz. Belediyeyi istediler verdiniz. Mebusları istediler çoğunu verdiniz. Ne istedilerse verdiniz. Bir yıl değil, iki yıl değil, beş yıl değil. Yıllarca onlar ne istedilerse Osmaniyeliler verdi. Peki onlar size ne verdi. Onlar Osmaniye'ye ne verdi. İşsizliği mi bitirdiler, çoluğunuza çocuğunuza iş mi buldular? Yoksulluğumu azalttılar? Emeklinin yüzünü mü güldürdüler? Çiftçiye nefes mi aldırdılar? Esnafın işini mi düzelttiler, çarşıya pazara bolluk bereket mi getirdiler? Ne verdiler? İşte şimdi sıra sizde Osmaniyeliler. Siz çok vefalısınız siz gereğini yaptınız. İşte şimdi sıra size geldi. Şimdi 'kusura bakmayın' deme zamanı. 'Bu kadarda olmaz canım' demek için sıra sizde. 'Yeter artık' demek için sıra sizde. 31 Mart böyle bir seçim. 31 Mart 'yeter artık' deme seçimi. 31 Mart 'kusura bakmayın bu kadar da olmaz' demenin seçimidir" dedi.