Denetimli serbestlikle bırakılan şüpheli yurt dışına kaçmak isterken yakalandı

Nitelikli yağma, silahla yaralama gibi suçlardan yargılanan ve denetimli serbestlikle tahliye edilen Emirhan Döner, yurt dışına çıkmak isterken yakalandı. Mahkeme Döner’in tutuklanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Döner Kardeşler çetesi’ davasında bir süre tutuklu kalan Emirhan Döner, geçen şubat ayında tahliye oldu. Döner’e haftada bir imza verme şartı ile İstanbul dışına çıkmama şartı getirildi. Adli kontrol kararında, Döner’e elektronik kelepçe takılması da istendi. Tahliye kararı sonrası görülen duruşmada ise savcı mütalaasını açıkladı. Emirhan Döner’e 45, ağabeyi Turhan Döner’e ise 60 yıl hapis talep edildi. 

GÜRCİSTAN'A KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

Adli kontrol şartı bulunan Döner geçen günlerde, Ardahan’dan Gürcistan’a kaçmak isterken yakalandı. Döner, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı, durumu, Döner’in, ekibi ile yargılandığı Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bildirdi. Mahkeme ilk olarak, Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne yazı yazdı. Yazıda, Döner’e, elektronik kelepçe takılıp takılmadığı soruldu. Gelen yanıtta, “Yeterli elektronik kelepçe bulunmadığı için, kelepçe takılmadı” denildi.

Mahkeme geçen 16 Kasım’da duruşma yaptı. Döner, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri) üzerinden duruşmaya katıldı. Döner SEGBİS odasına bir anda yere uzandı. Görevlilerin kısa süreli müdahalesine rağmen Döner, yerden kalkmadı. Bir süre sonra Döner, salonda bulunan sandalyeye oturarak savunmasını yaptı.

AVUKATI İLE ÇELİŞTİ

Döner savunmasında “Benim kimliğimle Ardahan’da işlem yapılmış. Ben evimde otururken, ekipler evime geldi ve beni Ardahan’a götürdü” dedi. Döner’in avukatı ise müvekkilinin verdiği bilgilerin tersi yönünde savunma yaptı. Av.  Hüseyin Durak “Sanık müvekkil, adli kontrolü istemeden ihlal etmiştir. Herhangi bir kötü niyeti yoktur” dedi. Mahkeme heyeti, nitelikli yağma, silahla yaralama, darp, tehdit gibi suçlardan yargılaması süren Döner’in yeniden tutuklanmasına karar verdi.

TAHLİYE EDİLDİĞİ GÜN ESKİ SEVGİLİSİNİ DARP ETMİŞTİ

Tutuklu bulunan Emirhan Döner, geçen şubat ayında tahliye olduktan sonra da eski sevgilisi Şenay Şentürk’ü darp etmişti. Şentürk’ün şikâyeti üzerine döner hakkında dava açıldı. Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Emirhan Döner ayrıca, Şentürk’ün yüzüne kezzap attırmakla suçlanıyor. Öte yandan, Emirhan ve Turhan Döner kardeşlerin ağabeyi Burak Döner de başka bir dosya kapmasında bir süredir tutuklu bulunuyor.