Deniz Durukan'ın tüm şiirleri bir arada: Yakın Temas

Şair ve yazar Deniz Durukan'ın 'Şakağına Daya Beni', 'Rugan' ve 'Dokuz Katlı Sıdıka' kitapları 'Yakın Temas' adıyla Kırmızı Kedi Yayınları tarafından yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair ve yazar Deniz Durukan'ın toplu şiirleri 'Yakın Temas' adıyla Kırmızı Kedi Yayınları tarafından yayımlandı. 'Yakın Temas', Durukan’ın şiiri, müziği, hayatı, edebiyatı birlikte harmanladığı, “Şakağına Daya Beni”, “Rugan” ve “Dokuz Katlı Sıdıka” kitaplarını bir araya getiriyor.

DENİZ DURUKAN KİMDİR? 

Deniz Durukan, 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Şair ve müzik yazarı. Şiirleri, edebiyat ve müzik üzerine söyleşileri, yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı.

2001 yılında Türk Rock 2000 (Güven Erkin Erkal’la birlikte), 2002’de Türk Rock 2001’i Stüdyo İmge’den yayımladı. 2005’te İyiler Siyah Giyer adlı müzik kitabını Everest’ten yayımladı.

İlk şiir kitabı Şakağına Daya Beni’yi 2005 yılında,  ikinci şiir kitabı Rugan’ı 2009 yılında Komşu Yayınları’ndan, 2012 yılında Fahriye Abla’dan Çanakkaleli Melahat’e Modern Türk Şiiri’nde Kadın İmgesi adlı kolektif çalışmayı Everest Yayınları’ndan hazırladı. Üçüncü şiir kitabı Dokuz Katlı Sıdıka’yı 2016 yılında Mylos Yayınları’ndan yayımladı. 2015-2016 yılları arasında yayın yönetmenliğini yaptığı aylık kültür sanat dergisi Pul Biber’i çıkardı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Yakın Temas, Deniz Durukan, 192 syf., Kırmızı Kedi Yayınları, 2021.