Deniz Gezmiş fotoromanı ‘Aşk Olsun Çocuk’ sona eriyor

Sanatçı Ali Cabbar tarafından fotoroman yapılan Deniz Gezmiş'in hayatını konu alan 'Aşk Olsun Çocuk' son bölümünü 28 Ağustos'ta yayınlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Gezmiş’in hayatını anlatan 'Aşk Olsun Çocuk' fotoromanının son bölümü 28 Ağustos Pazar günü yayınlanacak. Fotoroman ismini, şair Can Yücel'in Deniz Gezmiş için yazdığı 'Mare Nostrum' (Bizim Deniz) şiirinden alıyor.

Kitabın yazarı Ali Cabbar, fotoromanın ücretsiz bir şekilde internet üzerinden okunabileceğini belirterek, "Çevrimiçi medyada her zaman elektronik kitap bulunabiliyor ama her hafta devam eden, canlı yayın gibi yazılıp paylaşılan, eski deyişle 'tefrika' bir fotoroman örneği 'Aşk Olsun Çocuk' dışında yok. Ölümünün 50'nci yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını bu sıra dışı eserle anmak ve tüm 68 Kuşağı gençlerine selam göndermek istedim" dedi.

.

Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı olan bir grup 68'linin Ali Cabbar'a gönüllü danışmanlık yapması sayesinde kitapta Deniz Gezmiş’in politik mücadelesine ait daha önce yayınlanmamış bazı bilgiler de yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

OKUMAK İÇİN