Deprem bölgesinde ekonomik kriz TBMM gündeminde

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Avşar, deprem bölgesinde yaşanan ekonomik sorunları Bakan Mehmet Şimşek'e sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partili Cem Avşar, deprem bölgesinde yaşanan ekonomik sorunları TBMM gündemine taşıdı. 

Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e soru önergesi veren Avşar, şu soruları sordu:

1 - Bölgenin ekonomik olarak güçlenmesi ve yeniden ayağa kalkması için destek ve yatırım teşvikleri anlamında Bakanlığınız tarafından yapılan özel bir çalışma var mıdır? Varsa neler yapılmaktadır?

2 - Mücbir sebep uygulamasının inşa faaliyetlerinin tamamlanmasına kadar devam ettirilmesi talebine karşılık bir planınız var mıdır?

3 - Deprem sonrası yaşanan geçim sıkıntılarına karşın istihdamı arttırmak ve nitelikli iş gücü kaybının önünü almak açısından (Birçok sektörde yetkin işçi, usta ve zanaatkar iş bulunamadığından büyükşehirlere göç etmektedir.) bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

4 - Kadınları yeniden üretime katmak, ev ekonomisine ve şehrin kalınmasına katkı vermelerini sağlamak üzere yerel yönetimler ve ilgili kadın dernekleri ile ortak yaptığınız bir çalışma var mıdır?

5 - Konut inşasına paralel olarak halkın talepleri ve şehrin ekonomik potansiyeli dikkate alınarak işyeri, çarşı, pazar, alışveriş mekanları, lojistik ve tedarik alanlarının yapımı sürdürülmekte midir? Bu hususta yerel aktörlerle gerekli istişareler yapılmakta mıdır? Söz konusu inşaat yapı malzemelerinin yüzde kaçı yerel üretici ve işletmelerden tedarik edilmektedir?