Deprem bölgesinden Ankara’ya gelenler AŞTİ’den yurtlara yönlendiriliyor

Depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesi için çalışmalar sürerken AŞTİ'ye AFAD tarafından irtibat noktası kuruldu. Çalışanlar depremzedelere bilgi vererek yurtlara yerleşmelerini sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- Maraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 kenti etkiledi. 30 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, 158 bin 165 kişinin tahliye edildiği bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversitelerimizin tamamının KYK'ye ait yurtlarını depremzedeler için kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz" açıklamasında bulunarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlara depremden etkilenen kişilerin yerleştireceğini duyurdu.

AFAD AŞTİ'DE İRTİBAT NOKTASI OLUŞTURDU

Depremin etkilediği illerde barınacak yeri olmayan kişilerin yurtlara yerleştireceği illerden biri de Ankara oldu. Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (AŞTİ) gelen depremzedeleri karşılamak için otogarın gelen yolcu katında AFAD'a bağlı bir ekip oluşturuldu. Gönüllülerin de olduğu ekip, deprem bölgesinden gelip, kalacak yeri olmayan kişileri boş KYK yurtlarına yönlendirme çalışması gerçekleştiriyor.

'KİMSEYİ AÇ YA DA AÇIKTA BIRAKMIYORUZ'

Yürütülen çalışma hakkında bilgi veren AFAD çalışanı, deprem bölgelerindeki kaymakamlıklarda depremzedeler için masa kurulduğunu, başka illerdeki yurtlarda kalmak isteyen kişilerin başvurularını oraya yaptığını anlattı.

AFAD görevlisi, "Depremzedeler bulundukları illerden araçlarla kalacakları KYK yurtlarına götürülüyor ve oraya yerleşmeleri sağlanıyor. AŞTİ'de ise buraya otobüslerle gelen kişilere bilgi veriyoruz. Depremden etkilenen kişilerin kalacak yerleri yoksa yönlendirme yapıyoruz. Kimseyi açta ya da açıkta bırakmıyoruz" diye konuştu.

Etiketler afad aşti