Deprem yardımları için gönüllü 'alarmı': Ürünlerde de düşüş yaşanıyor

Gönüllüler, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde depremzedeler için 8 gündür yardım çalışmaları yapıyor. Sosyal Hizmetler Gönüllü Koordinasyon Müdürü Selim Ünal günlük işleyişi anlattı.

Google Haberlere Abone ol

Bencan Dila Sezen 

DUVAR - Maraş’ta gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından halk gönüllü çalışmalar için seferber oldu. Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde çalışmalar devam ederken, Gönüllü Koordinasyon Müdürü Selim Ünal günlük işleyiş ve ihtiyaçlara yönelik açıklamalar yaptı.

‘SÜREKLİ OLARAK BİR GÖNÜLLÜ İHTİYACI VAR’

İlk günlere göre gönüllü sayısı ve gelen ürün sayısında düşüş olduğunu belirten Ünal, “Sürekli bir gönüllü ihtiyacı var. Fiziksel olarak güç gerektiren bir işlem olduğu için gönüllülük ihtiyacı hiç bitmiyor. Ürünlerde de ilk günlere göre düşüş yaşanıyor. Çadır, gıda, hijyen ürünlerine öncelikli olarak ihtiyaç var” dedi.

‘GÖNÜLLÜLER İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM VE YİYECEK İMKANI SAĞLIYORUZ’

Gönüllülere ücretsiz ulaşım ve yiyecek imkanı sağladıklarını da söyleyen Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönüllülerimiz için belirli bölgelere giden servis hizmetimiz mevcut. Beltur gönüllüler için ücretsiz sandviç, içecek ve kendi bünyesindeki yemekhanesinde 7/24 yemek servisi yapıyor. Burada gönüllülere hizmet veren bir kurum da Nescafe.”

‘ACIMI BURADA GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞARAK BASTIRIYORUM’

8 gündür gönüllü olarak çalışan Özlem Meriç ise düzen ve işleyişin çok iyi ve kapsamlı olduğuna dikkat çekerek, “Bahçelievler'de oturuyorum. Fakat yardım kampanyasında gönüllü olmak için buraya geldim. Çünkü İBB’ye güveniyorum” ifadelerini kullandı. Bir yakınına ilk 3 gün yardım gitmediğini belirten Meriç, “Bir yakınım ilk 3 gün mont bekledi. Bunları görmeye dayanamıyordum evde duş bile alırken depremzedelerin susuzluğunu düşünüp ağlıyordum. Acımı burada gönüllü olarak çalışarak bastırıyorum” dedi.

‘İNSAN OLARAK İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİMİZ HER ŞEYE İHTİYAÇ VAR’

2 gündür gönüllü olarak çalışan ve temel ihtiyaçlara dikkat çeken Aylin Aydın ise, “İnsan olarak ihtiyaç duyabileceğimiz her şeye ihtiyaç var. Bizler kalbi, merhameti, vicdanı olan insanlarız. Bir ve birlik olmalıyız. Din, dil, ırk hiç fark etmez. Ne olursa olsun yardıma koşardım. Zaten gönüllüler olmasaydı insanlara yetişemezlerdi” diye konuştu.

TOPLAM 341 TIR VE 48 KONTEYNER GÖNDERİLDİ

Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde yapılan çalışmalarda  8. güne kadar toplam 341 tır ve 48 konteyner ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım bölgesine gitti. Gönderilen araçların 2’si İDO, 11’i minibüs, 35’i kamyon, 261’i tır, 28’i iş makinesi, 2’si binek araç ve 3’ü ekskavatördü.

Çıkan yardım araçlarının, 199’u Yenikapı’dan, 68’i Kartal’dan, 35’i AKOM’dan, 5’i Bayrampaşa’dan, 4 ‘ü Tuzla trenden gönderildi. 30 araç bölgeye transit olarak iletildi.

Öncelikli ihtiyaç listesi ise şöyle;

Yenikapı’da Deprem acil yardım ihtiyaçlar
Çadır
Uyku tulumu
Ton balığı
Konserve
termal içlik, termal tayt
Powerbank (sıfır göndermeyin açıp şarj edip şarjı dolu halde ulaştırın)
Biberon, emzik
Oyuncak
İç giyim : Kadın, çocuk , erkek
Hijyenik ped
Yetişkin bezi
Bebek bezi
Sabun
Mont
Bot
Pişik Kremi
Diş macunu ve fırçası.

Etiketler deprem Yenikapı