Depremde 69 kişinin öldüğü binayla ilgili davada 8 kişiye hapis cezası verildi

Maraş depreminde 69 kişinin öldüğü Güneşli Kocabaş Evleri 7. Blok'la ilgili davada, 8 sanığa 12 yıl ve 14 yıl arasında hapis cezaları verildi. 1 sanık ise beraat etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Maraş'ta, 69 kişinin yaşamını yitirdiği Güneşli Kocabaş Evleri 7. Blok'un yıkılmasına ilişkin davada, 9 sanıktan 8'ine 12 yıl 2 ay 20 gün ila 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Maraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Tebernüş Özyurt, Abdullah Üren, Ökkeş Say, tutuksuz sanıklar Ahmet Say, Ökkeş Kır hazır bulundu.

Diğer tutuksuz sanıklar Kerim Sönmez, Mücahit Kar ve Abdulkadir Tatar, duruşmaya bulundukları illerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Ali Taş ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemede son sözleri sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Say'ın beraatine hükmederken; Ökkeş Say, Ökkeş Kır ve Ali Taş'ı "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanıklar Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar, Abdullah Üren, Kerim Sönmez, Tebernuş Özyurt'a "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca tutuksuz sanıklar Ökkeş Kır, Ali Taş, Abdulkadir Tatar, Mücahit Kar ve Kerim Sönmez'in de tutuklanmalarını kararlaştırdı.

(ANADOLU AJANSI)