Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 3 ilde 11 kişi tutuklandı

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda Malatya'da 4 kişi, Maraş'ta 3 kişi ve Urfa'da 4 kişi tutuklandı. Maraş'ta yaptığı bina yıkılan 1 müteahhit ise Bodrum'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde, 10 ilde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, hasar ve yıkım oluşmasıyla ilgili olarak mimar, müteahhit, mühendis, denetim görevlisi ve bina sahibi 46 şüpheli hakkında soruşturma başlattı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, adliyeye sevk edilen 4 zanlının tutuklandığı, 15 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği, 20 şüphelinin yakalanmasına yönelik Ankara, Antalya, Çanakkale, Çorum, İstanbul, Konya ve Ordu'ya talimat yazılarak haklarında yurt dışı yasağı tedbir kararı alındığını açıkladı. 7 şüphelinin kimlik ve adres bilgisine yönelik çalışmaların da sürdüğü belirtildi.

MARAŞ'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ise 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i, savcılıktaki ifade işleminin ardından serbest bırakıldı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüpheliler M.S, Ö.S. ve Ş.A. tutuklandı.

BODRUM'DA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA'nın haberine göre, Maraş'taki soruşturma kapsamında, kentte yaptığı binanın yıkılan Ahmet Say hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis ekipleri Say'ı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde arkadaşının evinde gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürülen Say, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Ahmet Say'ın Maraş'a götürüleceği öğrenildi.

URFA'DA KOLON KESME İDDİASI: MÜTEAHHİT VE İŞ YERİ SAHİPLERİ TUTUKLANDI

Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde Şelli Apartmanı'nın depremde yıkılmasıyla ilgili soruşturma da sürüyor. 

Tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin gözaltına alınan binanın müteahhidi ile 3 iş yeri sahibi işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. 4 zanlı, sevk edildikleri adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. (HABER MERKEZİ)