Depremden etkilenen köyler için imar yönetmeliği değişti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde; 6 Şubat depremlerinden etkilenen köylerdeki yerinde dönüşümle ilgili yeni düzenleme yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden etkilenen köylerdeki yerinde dönüşüm için Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı.

Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde yerinde dönüşümle ilgili düzenlemeye gidiliyor. Söz konusu geçici madde şöyle: “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerde belediye mücavir alan sınırları içinde veya dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve kırsal yerleşik alanlarda orta hasar ve üzeri hasarlı olarak tespit edilen barınma amaçlı konut yapılarının yerinde yeniden yapımında parsel sınırlarına yol cephelerinde en az 1.50 metre, diğer cephelerde en az 1.50 metre, parseldeki binalar arasında ise en az 3.00 metre mesafe bırakılır. Belirtilen mesafelerin sağlanamadığı parsellerde; yapının afetten önceki konumunu gösterir durum krokisine göre komşu, bahçe ve yol cephelerine mesafeleri takdir ve tayine ilgili idare yetkilidir.”

(ANKA HABER AJANSI)