Depremden sonra çözüm bulunmadı: Hastaneler tehlike saçıyor

6 Şubat depremlerinden hasar gören hastane binalarının bazıları hizmet vermeye devam ederken Türkiye'nin dört bir yanındaki hastaneler de tehlike saçıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat depreminin üzerinden 17 ay geçti ancak sağlık hizmeti hâlâ normale dönmedi. Sağlıkçılar ve vatandaşlar çürük hastane binalarına mahkûm kalmaya tepki gösteriyor. Birçok kamu hastanesinin kolonları çatlak, sıvaları dökük durumda.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, deprem bölgesinde yaşanan sağlık krizi devam ederken Türkiye’nin birçok noktasındaki hastane binalarının depreme dayanıklı olmadığı belirtiliyor.

Diyarbakır: Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin çatısında ve temelinde su basmaları yaşandığı ve bu nedenden rutubet oluştuğu ifade edildi. 

İzmir: Menemen Devlet Hastanesi başta olmak üzere kentte birçok hastanenin riskli urumda olduğu belirtildi.

Balıkesir: 1950 yılında yapılan bir binada hizmet veren ve iki bloktan oluşan Balya Devlet Hastanesi'nin ikinci bloğu 2015 yılında yapılmış ancak zemininde kayma olduğu, hastane bahçesine çekilen sarı şeridin iki yıldır hala orada durduğu belirtildi. Çok eski olan Sındırgı Devlet Hastanesi'nin ise sıvaları dökülmüş durumda.  

Batman: 1965’te kullanıma açılan İluh Devlet Hastanesi'nde 6 Şubat depreminden sonra yapılan incelemede, birkaç ay önce kolonlarda çatlak olduğu belirlendi ve bir gecede boşaltıldı. Yalnızca 1998 yılında yapılan ek bina kullanımda. Batman'da tek hastane kaldı. 

Düzce: Düzce’deki Akçakoca Devlet Hastanesi’nin kolonları çürük. Akçakoca’da yeni bir hastane yapımına başlandı ancak Akçakoca Devlet Hastanesi’ndeki çatlaklar sıvandı ve faaliyetlerine devam ediyor. 

Denizli: Denizli Devlet Hastanesi için 2017 yılında hazırlanan deprem analiz raporunda ise hastane kolonlarının ve kirişlerinin yüzde 90’ının çürük, zeminde ise sıvılaşmanın olduğu ortaya çıkmıştı. 

(HABER MERKEZİ)