Depreme karşı güçlendirilen binanın duvarında gizlice kapı açtılar

Beyoğlu'nda depreme karşı güçlendirilen 6 katlı binada gizlice kapı açtılar. Kapı fark edilince dün gece apar topar betonla kapatıldı. Avukat Zühtü Avcı, ''Beyoğlu Belediyesi görev suçu işledi'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Cihangir Mahallesi’nde bir binada depreme karşı güçlendirme yapıldı. Ancak binanın zemin katında güçlendirme için yapılan perde duvar gizlice yıkılarak iki dükkan birleştirildi. Binada oluşan ağırlık kayması nedeniyle statik durumunun da bozulduğu iddia edildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: BÖLÜMLER BİRLEŞTİRİLDİ

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında bulunan 6 katlı bina 2015'te depreme karşı güçlendirildi. Güçlendirme kapsamında yapılan perde duvar, iki dükkanın birleştirilmesi için gizlice deldirildi. Binaya verilen hasar mahkemenin bilirkişi raporuna da yansıdı. İstanbul 10’uncu Sulh Hukuk Mahkemesine sunulan bilirkişi raporunda, ‘’Zemin katta 4 ve 5 nolu bağımsız bölümler arasında güçlendirme projesine göre 5 aksında bulunan perde duvarda boşluk açılarak bölümlerin birbirine bağlandığı görüldü. İmalat işleminin yürütülmesinin gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır’’ denildi. 

BEYOĞLU BELEDİYESİ: PERDE DUVAR YERİNDE

Mahkeme, Beyoğlu Belediyesi’ne yazı yazarak binaya ilişkin bilgi istedi. Binaya iki ay önce giden belediye yetkilileri, perde duvarda açılan kapıyı görmelerine rağmen tutanak tutmadan döndü. Beyoğlu Belediyesi görevlileri, mahkemeye ise binaya yapılan güçlendirmeyle ilgili genel bir yazı gönderdi. Durumun fark edilmesi üzerine dükkan sahibi bu kez perde duvarda açtığı kapıyı apar topar kapattı.

‘BELEDİYE ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ’

Avukat Zühtü Avcı, belediye ekiplerinin mahkemeye gerçeğe aykırı bilgi verdiğini belirterek görev suçu işlendiğini söyledi: ''Şimdi tekrar kapatmışlar ancak o da şüpheli. Belediye yetkilileri hem görev suçu işledi hem de insanların mal ve can güvenliğini umursamayarak insanlık suçu işledi. Perde duvar açılan delik sonrasında vasfını yitirmiştir ve belediye görevlileri de bunun üstünü örtmüştür.''