Depremin 40. gününde Hatay yas evi: Bahhur ve rihenlerle yürüdüler...

Hatay'da Samandağlılar, depremlerin 40. gününde, yaşamını yitirenleri anmak için bahhur ve rihenlerle yürüyüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - 6 Şubat depreminin üzerinden 40 gün geçti. Hatay'ın Samandağ ilçesinde kadınlar, depremde kaybettikleri yakınları için 40. gün anması gerçekleştirdi. Anmaya, depremde çok sayıda akrabasını kaybeden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da katıldı.

Hataylıların ellerinde banhur ve rihenlerle Deniz Hastanesi önünde başlayan anması, Samandağ Deprem Dayanışması'nın alanına yapılan yürüyüşle son buldu.

ENKAZLARA REYHAN BIRAKTILAR

Hataylılar, cenazelerinde 'bahur' adını verdikleri bir çeşit tütsü yakar, mezarların üzerini ise güzel kokusuyla bilinen reyhanla örter. Bu nedenle yakınlarını ve sevdiklerini kaybeden Samandağlılar, bugün düzenlenen anmada bahur yaktı, reyhan taşıdı. Ellerindeki reyhanları zaman zaman yanlarından geçtikleri enkazların üzerine bıraktılar.

Acı ve öfkenin hakim olduğu yürüyüşte dualar okundu, sık sık Arapça ve Türkçe 'Buradayız, gitmiyoruz', 'Affetmiyoruz, helal etmiyoruz' sloganları atıldı. Söz alıp konuşan başka kadın, ölüme terk edildiklerini, kimsenin yanlarında olmadıklarını söyledi. Anmada, Arapça bir konuşma yapan milletvekili Tülay Hatimoğulları, "Biz Samandağlıyız, burada doğduk, burada yaşayacak, burada öleceğiz" ifadelerini kullandı.