Depremzede kiracılara kira yardımı kesiliyor

AFAD, depremlerde oturdukları evleri yıkılan, orta hasar veya ağır hasar alan kiracılara yatırılan kira yardımının haziran ayı sonunda kesileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AFAD, kiracı depremzedelere gönderdiği mesajla, kira yardımının haziran ayı itibariyle sona erdirildiğini duyurdu.

Mesajda, "Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15'inci ve Sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız" denildi.

 

AĞBABA: KİRACILAR KİRALARINI NASIL ÖDEYECEK?​

AFAD'dan depremzedelere gönderilen mesajı paylaşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karara tepki gösterdi.

Ağbaba “AFAD duyurdu! Depremzede kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapıldı. Orta hasar ve ağır hasarlı binalarda oturan kiracılara ödenen kira yardımı bu ay sona eriyor. Ev sahiplerinin kira yardımları devam edecek, kiracıların yardımı kesilecek” dedi.

Ağbaba, oturdukları evleri yıkılan veya ev sahipleri tarafından evlerinden çıkarılan kiracılara yapılan muamelenin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kiracılar, deprem sonrası zaten en az 5 kat artan kiraları, kira yardımı almadan nasıl ödeyecekler? Devlet depremzedeler arasında ayrım yapmamalı, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir” açıklaması yaptı.

 

(HABER MERKEZİ)