Depremzedeyi dinlememekle suçlanan Canikli attığı mesajın görüntüsünü paylaştı

Enkaz altında yakınının çıkarılmasını bekleyen kişiye verdiği tepki nedeniyle eleştirilen AK Parti’li Canikli, telefonundan vinç yardımı istediğini söyleyerek ekran görüntüsü paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin bir depremzedeyi dinlemeyip telefonla mesajlaştığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Tepkilerin devam etmesi üzerine Canikli yazılı bir açıklama yaptı.

Görüntülerin kurgulandığını, öncesi ve sonrasının yansıtılmadığını belirten Canikli, deprem bölgesindeki kişilerin taleplerini dinlediğini ve sonrasında talepleri koordinasyon merkezine aktarmaya çalıştığı andaki görüntülerin çarpıtıldığını söyledi.

Çarpıtıldığını söylediği görüntüler esnasında deprem bölgesindeki kişilerin vinç talebini karşılamak ve bölgenin takviye destek ihtiyaçlarına yönelik koordinatör sorumlusu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya Whatsapp üzerinden mesaj göndermeye çalıştığını söyleyen Canikli, Çataklı’ya gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü de paylaştı. Canikli’nin açıklaması şu şekilde:

İSMAİL ÇATAKLI’YA MESAJ GÖNDERDİM: Bu alandan hemen sonra ziyaret ettiğimiz ve arama kurtarma çalışması yapılan başka bir alanda 2 adet vinç olduğunu görünce, saat 02.54'te koordinasyondan sorumlu Sayın İsmail Çataklı'ya mesaj gönderdim. Nitekim bir sonraki noktadaki vinçlerden bir tanesi vatandaşımızın talep ettiği alana kaydırılmış ve vatandaşımızın talebi yerine getirilmiştir. Haberlere konu olan tweet serisinde de sorunun çözüldüğüne dair mesajlar yer almaktadır.

TOPLUMUMUZU İNCİTECEK MESAJLAR VERMEK GAZETECİLİK DEĞİLDİR: Yardım sürecini o an ivedi şekilde çözmek için vatandaşlarımızın yaralarını sarmak asli görevimizdir. Birbirimize daha çok kenetlenmemiz gereken bu günlerde acımasızca olayın gerçeği araştırılmadan tarafıma sorulmadan sosyal medya dedikodusu üzerinden habercilik yapmak toplumumuzu daha da incitecek mesajlar vermek gazetecilik değildir. Sözlerin tükendiği bu acılı günlerimizde herkes sağduyulu bir şekilde millet olma bilinci ile asli görevlerini en doğru biçimde yapmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Gün birlik olma günüdür.” (DUVAR)