Dere yatağına yapılan atık su tesisi çürümeye terk edildi

Çorum'da 10 yıl önce 1 milyon lira bedelle yaptırılan atık su tesisi, dere yatağında olduğu için kullanılamıyor. Tesis çürümeye terk edilirken, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, yer seçiminin yanlış olduğunu söyledi.

Tesisin faaliyete geçebilmesi için DSİ'nin yaklaşık 1,5 milyon lira maliyetle dere ıslahı çalışması yapması gerekiyor.
Google Haberlere Abone ol

 

ÇORUM - Çorum’un Oğuzlar ilçesinde yaklaşık 10 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüzde 45 hibe, yüzde 55 belediye bütçesinden harcama yapılarak, atık su arıtma tesisi inşa edildi. Ancak dere yatağına yapılan tesis bir türlü faaliyete geçirilemedi.

Atık su tesisinde incelemelerde bulunan CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “İnşaatın tapusuz, kamu arazisine, üstelik de sel yatağına yapılmış olduğunu öğrendik. Bu durum yönetmeliğe aykırıdır. Normalde şehir yapılaşmasından en az 5 kilometre ileriye bu tür yatırımların yapılması gerekiyor. Burada bir kamu zararı söz konusu. İnşaat bitirilmiş, her türlü alt ve üstyapısı tamamlanmış, açılışa hazır hale getirilmiş bir tesis, 10 yıldır harap bir vaziyette bekletiliyor. Oğuzlar halkının ve milletimizin parası harcanarak yapılan bu yatırımın bir an önce değerlendirilmesini, sorunların çözülmesini talep ediyoruz. Bu konuyu yetkililerle görüşeceğim” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM: BU ŞEKLİYLE YANLIŞ YATIRIM

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım da tesisin yer seçiminin yanlış olduğunu söyledi. Yatırımın yanlış olduğunu, kesinlikle bu şekilde kullanılamayacağını belirten Yıldırım, “Tesis dere yatağında olduğundan sel mutlaka zarar verecektir. Bu nedenle DSİ burada 1,5 milyon harcayarak ıslah çalışmasını yapacaktır. Islah çalışması yapıldıktan sonra tesisi kullanabileceğiz” dedi