Dersim Emek ve Demokrasi Platformu: Narin için de Gülistan için de hakikat istiyoruz

8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesi, Dersim’de protesto edildi. Açıklamada Gülistan Doku’nun akıbeti de soruldu.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinden itibaren kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran, dün ölü olarak bulunmuştu. Bugün toprağa verilen Güran’ın katledilmesi Dersim’de protesto edildi.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen çok sayıda sivil toplum örgütü ve katılımcı "Yasımızda öfke var, Narin için adalet" pankartı açtı.

'FAİLLERİ CESARETLENDİREN BİR İKTİDAR VAR'

Platform adına basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi Eş Başkanı Serap Kahraman okudu.

İktidar tarafından sergilenen tavrın failleri cesaretlendirdiğini söyleyen Kahraman, "İlk günden itibaren gündemimizde olan bu olayda, yaşanan ihmaller ve çelişkili açıklamalar, devlet içinde bazı güçlerin bilinçli olarak failleri korumaya çalıştığını ortaya koymaktadır. Medyada oluşan spekülasyonlar ve bunların önlenmemesi, ancak uzun bir zaman sonra bir araçtan DNA örneği alınması, HTS kayıtlarının incelenmesindeki gecikmeler ve nihayetinde Narin’in cesedinin evine bu kadar yakın bir yerde bulunması, bu ihmallerin boyutunu gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı.

'TÜM HAKİKAT AÇIĞA ÇIKARILMALI'

5 Ocak 2020 tarihinde Dersim’de kaybolan ve hâlâ kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’yu hatırlatan Serap Kahraman, "Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma süreci de benzer ihmallerle ve çelişkilerle dolu ilerlemiş, devletin failleri koruma politikası bir kez daha gözler önüne serilmiştir" dedi.

Kahraman şunları söyledi: "Narin Güran ve Gülistan Doku, hayattan koparılan ilk canlar değildir. Müslüme Yağal, Leyla Aydemir ve daha nicelerinin arkasında benzer hikâyeler olduğunu biliyoruz. Narin Güran soruşturma dosyasındaki tüm hakikat açığa çıkarılmalı, Narin’in katledilmesine giden süreçteki tüm ihmaller ve kişiler hiçbir etki altında kalmadan tespit edilmelidir."

'SONUNA KADAR BU DAVALARIN TAKİPÇİSİYİZ'

"Toplumu rahatsız eden cezasızlık algısının bertaraf edilmesini sağlayacak adımların atılmalıdır" diyen Kahraman, "Narin ve Gülistan’ın faillerinin tespit edilip hak ettikleri cezayı almaları için bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyor ve toplumun tüm kesimlerini, çocukların ve kadınların hakları için ayağa kalkmaya, bu tür vahşetlere karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.