Dersim'de çocuğa istismar davası: 'Mağdurun ruh sağlığı bozuldu'

Dersim'de iki çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle yargılanan Yalçınoğlu'nun duruşması görüldü. Çocuğun avukatı Bulut, "Mağdurun ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor var. Sanık ceza almalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Dersim'in Hozat ilçesinde 9 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğa istismarda bulunmakla suçlanan 44 yaşındaki Serdar Yalçınoğlu'nun yargılandığı davanın duruşması, Tunceli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görüldü. Duruşma 19 Aralık 2023 tarihine ertelendi.

ÇOCUĞUN ANNESİ ŞİKAYETİNİN DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Konuyla ilgili görülen davada, Yalçınoğlu'nun avukatı Mehmet Sıddık Aydın, mahkemenin bir önceki duruşmada mağdurlar hakkında rapor alınması kararının iptalini isteyerek çocukların ifadelerinin dosyadaki tek delil olamayacağını söyledi. 

Çocuğun annesi, “Şu anda benim kızıma 'deli raporu' vermeye çalışıyorlar. Çocuğumun dikkat dağınıklığı var ama bunu başka yere çekmek istiyorlar. Şikayetim devam ediyor, ceza almasını talep ediyorum” diye konuştu. 

‘İLK REHBER ÖĞRETMENİN İFADESİ TARAFLI’

Mahkemede sanığın en yüksek halden ceza almasını talep eden çocuğun avukatı Reyhan Helin Bulut, şunları söyledi: "Çocuğun rehber öğretmeni çocuğun yalan söylediğine dair kendince gidip ifade vermiş. Bir rehber öğretmeninin bir çocuğun tedaviye gitmesi konusunda kanaat getirmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Çünkü bu durum tıbbi bir değerlendirme gerektirir. Yine çocuğun ifadesine itibar edip bunu çocuk şubeye taşıyan da bir rehber öğretmendir. İlk rehber öğretmenin, kısa bir dönem öğretmenliğini yaptığı öğrencisi hakkında vermiş olduğu ifade tamamen taraflı. Ayrıca raporun aldırılması gerekiyor. Çünkü mağdurun ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor var ve tedavisi devam ediyor. Biz ceza almasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep ediyoruz."

Ne olmuştu?

9 yaşındaki çocuğun aile yakını olan Yalçınoğlu’nun kendisini istismar ettiğini okuldaki rehber öğretmene anlatmasıyla aile, Yalçınoğlu hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Yalçınoğlu gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı. Soruşturma sürerken, şüphelinin aynı yıl çocuğun kuzenine de istismarda bulunduğu iddiasında bulunuldu.