Dersim’de Kobanê Davası protestosu: Cunta mahkemelerine rahmet okutacak bir karar

Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen cezalar Dersim’de yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DERSİM- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim İl Örgütü, eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu, 18'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen cezalar Dersim’de protesto edildi.

DEM Parti Dersim İl Örgütü’nün çağrısıyla il binası önünde bir araya gelen kitle adına basın açıklamasını DEM Parti Dersim İl Örgütü Eşbaşkanı Özcan Gürtaş okudu. Basın açıklamasına Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan, Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, EMEP ve İHD katıldı.

‘KOBANÊ DAVASI İLE SİYASİ DARBE GERÇEKLEŞMİŞTİR’

“Sincan’da AKP-MHP yargısı tarafından bir hukuk katliamına daha imza atılmıştır” diyen Gürtaş şunları söyledi:

“Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ 30 yıl 3 ay ve diğer arkadaşlarımıza toplamda yüzlerce yıla varan hapis cezaları verilmiştir. İddianame nasıl sarayda ve MHP Genel Merkezi'nde yazıldıysa, bu karar da aynı odaklar tarafından verilmiştir. Türkiye'de yargı diye bir şey kalmamıştır. Türkiye’de şu anda yargının almış olduğu bu karar askeri cunta mahkemelerine rahmet okutacak bir karardır. Kobanê Davası'nda bir hukuki darbe daha, bir siyasi darbe daha gerçekleştirilmiştir.”

‘BU CEZALARI TANIMIYORUZ’

“Haksız ve hukuksuz yere ceza verilen arkadaşlarımız, bütün dünya kamuoyunun vicdanında beraat etmişlerdir” ifadelerini kullanan Gürtaş şöyle devam etti:

“Biz bu kararı tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Günay Kubilaylar Kobanî Kumpas Davası'nda yargılanan tüm arkadaşlarımız, Kürtlerin, Türklerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve bu topraklardaki tüm ötekileştirilenlerin gönlünde berat etmişlerdir, özgürlerdir.”