Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a 'cibilliyeti bozuk' tepkisi: 'Kendi cibilliyetleri tartışılır'

Erdoğan'ın 'cibilliyeti bozuk' sözlerine tepki gösteren İYİ Parti lideri Dervişoğlu, "Seviye kendisine kefil olmayan kişiler, başkalarının cibilliyetlerini tartışma konusu yapamazlar!" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştirenlere 'cibilliyeti bozuk' demesini eleştirdi.

Dervişoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Seviye ve seciyesi kendisine kefil olmayan kişiler, başkalarının cibilliyetlerini tartışma konusu yapamazlar! Şayet yaparlarsa, kendi cibilliyetleri tartışılır!.." diye yazdı.

Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"İsmail Haniye'yi tanıyan herkes onun nasıl yiğit bir dava adamı olduğunu çok iyi bilir. Kendisi aynı zamanda Filistin'in son seçilmiş başbakanıdır. Merhum Haniye'nin Katar'daki cenaze merasimine geniş bir heyetle iştirak etmenin yanı sıra ülkemizde bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik. Ama bazı ekranlarda, bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz bu ilgiyi hazmedemedi. Ya biz sizden mi izin alıp da bunların kararını verecektik? Biz milletimizden gerekli izni aldık ve adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Rabb'im İsmail Heniyye kardeşimin şehadetini katında kabul buyursun. Onu cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyorum."

(SOSYAL MEDYA)