Destici: İstanbul Sözleşmesi kadın cinayetlerinin sayısını artırdı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Sözleşmesi'nin kadın cinayetlerinin sayısını artırdığını iddia etti, çözüm olarak idamı önerdi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Bir sloganları var; 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır.' Bu palavradır. İstanbul Sözleşmesi imzalanana kadar Türkiye'de kadın ölümleri yıllık bazda yüzlü sayıların altındayken, İstanbul Sözleşmesi'ne geçildikten sonra artmaya başlamış ve sözleşmeden çıktığımız ana kadar neredeyse 500'lere yaklaşmış. Bugün bakıyoruz 300'lerin altına düştü. Demek ki bu işin İstanbul Sözleşmesi'yle falan ilgisi yok" dedi.

'İKİ SUÇ İÇİN İDAM İSTİYORUZ'

Partisi tarafından düzenlenen 'Güçlü Bir Türkiye İçin Kadın Hakları Buluşması' programında konuşan Destici, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlarını korumak yerine geleneklere zarar verdiğini ifade etti. Kadına şiddetin önüne sözleşmelerle geçilemeyeceğini söyleyen Destici, şu açıklamada bulundu: 

"Çirkin ve korkunç hadiselerle karşı karşıya kalıyoruz. En son mimar olan Başak Cengiz kızımız. Ailesi yetiştirmiş, büyütmüş, nişanlanmış evlilik hayalleri kurarken bir sapık kendisini kılıçla doğruyor. Müslüme kızımızın başına gelenler. Hiçbirimizin ağzına dahi alamayacağı şeyler. Bunların bu toplumda olmaması lazım. Yaşadığımız çağda insanlığın en büyük ayıbının bu olduğunu düşünüyorum. Yapılması gerekenleri her fırsatta paylaşıyoruz. Maalesef hukuk sistemimizdeki cezalar bu tip suçlar için yetersiz kalıyor. Eğer bir suça engel olunamıyorsa o suçla ilgili cezalar, gözden geçirilmelidir. Kadınlarımızı, kızlarımızı, çocuklarımızı suçsuz yere öldüren sapıkların, bunlarla ilgili suçların gözden geçirilip mutlaka ama mutlaka idam cezasının geri getirilmesini istediğimi kadınlarımızın huzurunda söylüyorum. İki suç için istiyoruz, kadınlarımızı kızlarımızı istismar eden katil sapıklar ve teröristler için idamı istemeye devam edeceğiz. Büyük Birlik Partisi olarak milletimiz bize yetkiyi verince idam cezasını bu suçlar için getireceğiz." (ANKARA-DHA)