Destici: Emekli maaşları 21 bin liranın üzerine çıkarılmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin net 21 bin 205 lira olması gerektiğini, emekli maaşlarının ise 21 bin liranın üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında hükümete asgari ücret ve emekli maaşlarına zam çağrısında bulundu. 

Partisinin genel merkez binasında konuşan Destici, BBP'den bir heyetin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü anımsattı. 

'ASGARİ ÜCRET NET 21 BİN 205 TL OLMALIDIR'

Destici, şunları söyledi: "Partimizin görüşlerini dile getirip, yazılı olarak da sayın Bakanımız ve heyetine sundular. Öncelikle adil bir vergi düzenlemesine ihtiyaç vardır. Yapılması gereken açık ve nettir. Asgari ücret en azından bu temmuz ayı itibariyle enflasyon farkı kadar artırılmalı, temmuz ayından itibaren asgari ücret net 21 bin 205 TL olmalıdır. Açıklanan enflasyon bu şekildedir."

'EMEKLİ MAAŞININ 21 BİN TL'NİN ÜZERİNE ÇIKARILMASI LAZIM'

Emekli maaşlarına da zam çağrısı yapan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "En düşük emekli maaşı da aynı seviyede olmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır. Temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşı 21 bin TL’nin üzerinde olmalıdır. Emeklimize sadece enflasyon oranı kadar zam yapılırsa en düşük emeli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Bu zamlar kök maaşa yapılırsa bazı emeklilerimiz 10 bin TL’de kalacak. Bir kere yapıldı bu Temmuz 2023’te, orada 7 bin 500 TL alan orada kaldı. Dolayısıyla bir daha yapmayın. Bu düzenleme Meclis'e gelecek. Bir daha bu artışı kök maaşa yapmayın. Eline geçen net maaş ne ise, onun üzerine yapın ne yapacaksanız. Bunun için behemehâl en düşük emekli maaşının 21 bin TL’nin üzerine çıkarılması lazım. Bu olmazsa adalet sağlanmış olmaz, emeklilerimizde nefes alamaz. 2-3 bin lirayla nefes alınamaz."

 

(HABER MERKEZİ)