Destici'den zam açıklaması: Ciddi refah payı bekliyoruz

Cumhur İttifakı ortağı olan BBP lideri Mustafa Destici, memur ve emekli maaşlarına ilişkin olarak "Enflasyon üzerine ciddi bir refah payı konularak artışın ve zammın gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TÜK'in hesapladığı yıllık enflasyon rakamlarının beklentilerin altında açıklandığını belirterek, "Bu olumlu bir gelişme. Enflasyonun hızla düşüş seyrine girdiğini görüyoruz. Burada gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda. Enflasyon üzerine ciddi bir refah payı konularak artışın ve zammın gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi.

TÜİK'in açıkladığı rakamlara memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15,40 oldu. Erdoğan Destici'nin açıklamasından sonra katıldığı etkinlikte zam oranını yüzde 25 olarak açıkladı.

AA'nın haberine göre Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Destici,  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Anayasa'nın 66. maddesinde yer alan "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" ifadesinin tekrar değerlendirilmesi gerektiği açıklamasını eleştirerek, "Düpedüz PKK'nın ve onun siyasi şubesi HDP'nin diliyle konuşuyor yani siyasi bölücülük yapıyor." dedi.

 

Destici seçim tarihine ilişkin olarak ise son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vereceğini söyledi. "En geç tarih 18 Haziran, bunun öncesine alınabilir mi; alınabilir" ifadesini kullanan Destici seçimin sağlıklı yapılabilmesi, vatandaşların oyunu kullanabilmesi için tarihin birkaç hafta öne alınmasının gündeme gelebileceğini belirterek "Onun dışında muhalefetin söylediği gibi 6 Nisan'dan önce seçim yapılması söz konusu değildir. Hiç de gündemimizde olmamıştır" diye konuştu.

Destici, seçim kararını, Meclis 360 çoğunlukla alırsa 3 aylık bir zaman dilimi, Cumhurbaşkanı kararıyla alınırsa 2 aylık bir zaman diliminin gerekli olduğuna işaret ederek, "Ne Cumhur İttifakı ne de muhalefet 360'ı buluyor. Dolayısıyla Meclis'in seçim kararı alması gibi bir ihtimal yok şu anda. Seçim Yasasının uygulanması için 6 Nisan tarihini geçmesi gerekir. Burada bir uzlaşma olmayacağı için seçim kararını, Meclis değil Cumhurbaşkanı'mız alır. Orada da iki aylık süre zaten yeterlidir." değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)