Deştin'de iş makinalarına geçit yok: 'Muğla bu yaptığınızı unutmaz'

Muğla Deştin'de yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı günlerdir çadır nöbeti tutan köylüler, dün iş makinalarının şantiyeye girişine izin vermedi. Köylüler “Muğla bu yaptığınızı unutmaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Deştin ve Menteşe ilçesine bağlı Bayır mahalleleri arasında yapımına devam edilen çimento fabrikasına ve entegre tesisine yönelik bölge halkının başlattığı direniş sürüyor. Gece gündüz çadır nöbetini sürdüren köylüleri, her gün bir çok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ziyaret ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri de ziyaretleri ile köylülerin mücadelesine destek veriyor.

Yapılmak istenen projeye tepkilerini sürdüren köylüler son olarak şantiyeye giden iş makinalarının önünü Toros araçlarla kesti. “Deştin çayı özgür akacak” ve “Çimentocu şirket Muğla'yı terk et” sloganları ile tepki gösteren köylüler, iş makinalarının şantiyeye gidişine izin vermedi. Köylülerin tepkisi sonrası araçlar geri dönmek zorunda kalırken, konu ile ilgili bölge halkından bazı kişilerin ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

KÖYLÜLERDEN ŞİRKET YETKİLİLERİNE: 'MUĞLA BU YAPTIĞINIZI UNUTMAZ'

Yaşananları anlatan Deştin Çevre Kültür ve Dayanışma Platformu'ndan Haluk Özsoy, “Nöbet esnasında buradan çimento kamyonlarının geçtiğini gördük. Bölge halkının inşaatın devam etmesine tahammülü artık kalmadı. Kamyonlar geçerken peşinden gittik ve durdurduk. Şoförlere çimento fabrikasının zararlarını anlattık. Burayı zehirlemek isteyenlere yardım ettiklerini söyledik. Daha sonra firma yetkilileri ile görüştük. 'Muğla bu yaptığınızı unutmaz, zehire çanak tutuyorsunuz' dedik. Kamyonları geri döndürdük” diye konuştu.

Önleri kesilen kamyonların şoförlerinin de Muğlalı olduğuna dikkat çeken Özsoy, şoförlerin de çimento fabrikası yapılmasını istemediğini ancak “Emir kuluyuz” dediklerini aktardı. Çadır nöbeti büyüyerek devam ettiğini söyleyen Özsoy, proje durdurulana kadar direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı. (DUVAR)