Deutsche Bank'ın Rusya'daki varlıklarına el konuldu

St. Petersburg Tahkim Mahkemesi, Almanya merkezli Deutsche Bank'ın Rusya'da 238,6 milyon euro değerindeki menkul kıymetlerine, mülklerine ve banka hesaplarına el konulmasına hükmetti.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da bir mahkeme, Almanya'nın Deutsche Bank bankasının varlıklarına, hesaplarına, mülklerine ve hisselerine el konulmasına hükmetti. Banka, Almanya'nın Linde şirketiyle birlikte Rusya'da bir gaz işleme tesisinin inşası için imzalanan bir anlaşma uyarınca garantör mukriz (borç veren) konumundaydı. Ancak, Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla uygulanan yaptırımlar sebebiyle, sözleşme feshedilmişti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, yüzde 50'sine Rus enerji şirketi Gazprom'un sahip olduğu St. Petersburg merkezli RusChemAlliance ortak iştiraki, Deutsche Bank'a dava açtı. Gazprom da söz konusu projenin uygulayıcısıydı. St. Petersburg Tahkim Mahkemesi, bankanın Rusya'da 238,6 milyon euro değerindeki menkul kıymetlerine, mülklerine ve banka hesaplarına el konulmasına hükmetti. El koyma kararının, Deutsche Bank'ın bağlı kuruluşu ve Deutsche Bank Tekonoloji Merkezi için de geçerli olduğu belirtildi.

UNICREDIT'İN VARLIKLARINA DA TEDBİR KONULDU

St. Petersburg ve Leningrad Bölgesi Tahkim Mahkemesi, 17 Mayıs Cuma günü ayrıca Gazprom’a ait RusChemAlliance şirketinin UniCredit aleyhine açtığı davayı da gördü. Tahkim Mahkemesi, İtalya merkezli UniCredit bankasına ait 463 milyon euro değerindeki varlığa ihtiyati tedbir koydu. Mahkeme kararına göre, söz konusu varlık bankanın hesaplarında bulunan menkul kıymetler, gayrimenkuller ve fonlardan oluşuyor. RusChemAlliance daha önce ayrıca Commerzbank aleyhinde de davalar açmıştı.

UniCredit, Almanya'nın Linde firmasıyla birlikte Rusya'da kurulacak doğal gaz işleme tesisi inşaatına ilişkin yaptırımlar nedeniyle feshedilen sözleşmenin garantörleri arasındaydı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)