DEVA Partili Avşar sordu: 2 bin şantiyede planlı denetim var mı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, Bakan Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi: “Biz bir daha sesimizi duyan var mı diye bağırmak istemiyoruz."

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, 6 Şubat depremleri sonrası deprem bölgesinde inşaat faaliyeti devam eden 2 bin şantiyenin denetimiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.

Avşar, Bakan Kurum'a, “Resmî açıklamalara göre yapım süreci devam eden 2 bin şantiye de planlı denetimler yapılmakta mıdır? Söz konusu denetimler TOKİ Başkanlığının ilgili teknik personeli tarafından mı, yoksa özel denetim firmaları marifetiyle mi yapılmaktadır? Şayet denetimler, özel denetim firmaları tarafından yapılıyorsa bu firmalar nasıl belirlenmekte ve iş süreçlerinin kontrolü nasıl sağlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Bakan Kurum’a, “Deprem bölgesinde kaç denetim ekibi bulunmaktadır?”, diye soru yönelten Avşar; “Bu ekipler yeterli teknik personele, araç-gereç ve ekipmana sahip midir? Söz konusu ekiplerin çalışma prosedürü nedir? Denetim aralığı nedir? Denetim raporları hazırlanmakta mıdır? Konutların sağlamlığı ve güvenilirliği açısından kamuoyunu rahatlatmak üzere bu raporları halkın erişimine açmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.