DEVA Partili Ekmen: Emeklilere refah payı artışı verilsin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, açlık sınırının altında kalan emekli aylıklarına refah payı artışının yapılması gerektiğini söyledi.

DEVA Partili Ekmen: Emeklilere refah payı artışı verilsin
Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, emekli aylıklarına yapılan düşük zam oranına tepki gösterdi. Ekmen, emeklilerin aylıklarına uygulanacak zamma ek olarak 'refah payı' talep ederek, geçmişte olduğu gibi emeklilerin maaş zamlarında gösterge ve katsayı sistemine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekmen, emeklilerin alım gücünün ciddi şekilde azaldığını belirterek, "En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşit olması gerekiyor. Şu anki durum gerçekten çok kötü. Hayat pahalılığı, emeklilerin alım gücünü tamamen bitirmiş durumda. Emeklilere açlık sınırının altında verilen aylıklar bir utanç vesikasıdır" ifadelerini kullandı.

Ekmen, emekli maaşlarında kök ücretin 10-12 bin lira seviyelerinde olduğunu dile getirerek, iktidarın her yıl emekliye sabredin çağrısını hatırlatarak, "Emekliler, insanca bir yaşam sürmek ve emeklerinin karşılığını almak için daha adil ve yeterli bir maaş artışı bekliyorlar" dedi.